DruštvoKonjicVijesti

Džemal dr. Hajduk, novi je direktor Doma zdravlja Konjic

Dr. Džemal Hajduk, koji je za radiokonjic.ba dao prvu izjavu u svojstvu v.d. direktora Doma zdravlja Konjic, je potvrdio da je u petak , 3. februara 2023. godine na sjednici UO Doma zdravlja Konjic imenovan za vršioca dužnosti Doma zdravlja Konjic na period od tri mjeseca.


„Istoga dana, nakon imenovanja sam obavio i razgovor sa sindikatom Doma zdravlja Konjic gdje smo postigli Sporazum o prekidu štrajka koji bi trebalo sutra (danas, 6. 2. 2023. godine) zvanično biti potpisan, kako bi se vratili jednom normalnom radu.

Razlog prekida štrajka je bio iznošenje plana i raspravljanje o svim gorućim problemima i poslovima koji ćemo raditi da bi stabilizovali našu finansijsku situaciju koja vlada u našoj ustanovi prethodnih godina, da ne bi dolazilo u narednom periodu do obustava plata, materijalno-tehničkih sredstava, generalno da ne dođe u pitanje funkcionisanje Doma zdravlja Konjic. To su neki prvi koraci i ojačati plan aktivnosti koje možemo uraditi da bi se poboljšalo stanje samofinansiranja i način organizacije rada Doma zdravlja Konjic“ – izjavio je za radiokonjic.ba dr. Džemal Hajduk, v.d. direktora Doma zdravlja Konjic.

Slični članci

Back to top button