DruštvoKonjicPolitika

DŽINO: Nije Elektroprivredi kriv narod, krivi su sami sebi

Foto: Aldin Džino

Na redakcijski e-mail zaprimili smo saopćenje za javnost političke stranke Platforma za progres HNK-a, koju potpisuje predsjednik, Aldin Džino i čiji sadržaj u cjelosti prenosimo:

“Javno produzeće Elektroprivreda BiH odavno trpi posljedice netransparentnog i podobnog upravljanja onim sto zovemo javno dobro.

Lokalne zajednice u kojima su izgrađeni najveći naši hidro-akumulacioni energetski objekti dobijaju mrvice (Jablanica), gradovi uglavnom stagniraju i trpe dugogodišnje posljedice, dok ogroman kapital se slijeva u glavne centrale moći (slobodno čitaj Sarajevo).

Vrhunac investicijskih promašaja prožetih političkom korupcijom rezultirao je u dolini Neretvice. Grad Konjic.

Nakon netransparentnog rada i dobijanja (sada već poništenih dozvola) ovo preduzeće, umjesto da traži odgovorne u svojim redovima i redovima javne uprave od koje su dobijali sumnjive dozvole, svu srdžbu su okrenuli ka mještanima ovog područja koji su 14. juna goloruki stali pred građevinske mašine i stopirali korumpirani proces.

Kao niko do sada.

Koliko god očajna i jadan potez bio, posebno jer se radi o građanima ovog kraja, tužba neće promjenit stanje na terenu, ali pokazuje sa kim ova zemlja ima posla.

Sila nikad nije prošla u dolini Neretvice, tako neće ni sada. Sve posljedice koje Grad Konjic ili mještani budu imali odgovornim smatram one na rukovodećim pozicijama i Elektroprivrede i Općine Konjic.

Jedino rješenje koje je moguće, poželjno i vjerujem izvjesno je raskid koncesionih ugovora i okretanje ka buducnosti i ove djece.”

Slični članci

Back to top button