BiHKonjicSportVijesti

Mirsad Ramić: Ostavili smo Tuzlu na -4, idemo u Konjic radovati se

Junak pobjede Igmana, Mirsad Ramić, nakon utakmice na Tušnju ne krije zadovoljstvo nakon velike pobjede protiv Cityja.

U posljednjoj utakmici 29. kola WWin lige Bosne i Hercegovine Igman je kao gost slavio protiv Tuzla Cityja s 2:1 i napravio veliki korak ka ostanku u ligi.

Vodio je domaći tim na poluvremenu preko Pantelića, no Denković i Ramić su u drugom dijelu donijeli preokret gostima iz Konjica i velika tri boda.

Mirsad Ramić, koji je postigao gol za preokret i pobjedu, nakon utakmice je dao izjavu za SportSport i nije krio zadovoljstvo.

“Znali smo ovdje kad dođemo da će biti teška utakmica. Znamo u kakvoj smo situaciji mi i Tuzla. Svaki bod je dobro došao. Uzeli smo tri boda koja nama mnogo, mnogo znače u bvorbi za ostanak. Ostavili smo Tuzlu na -4. Idemo sada za Konjic radovati se”, istakao je on.

“Idemo u Ugljevik poslije Zvijezde da ovjerimo ovu pobjedu i sigurno da smo s tom pobjedom skoro ostali u ligi”, najavio je meč 30. kola, pa dodao:

“Bio sam u nekoj golgeterskoj krizi. Sigurno nije bilo lako ni izvesti penal u ovakvoj sitauciji gdje znaš da te ova tri boda mogu ostaviti u ligi. Idemo završiti ovo do kraja pošteno i radovati se s našim navijačima.”

Bio je ovo ukupno šesti pogodak Mirsada Ramića ove sezone u WWin ligi Bosne i Hercegovine. Tom učinku dodao je i tri asistencije.

Igman je sada na desetom mjestu s 31 bodom. Tuzla City se nalazi mjesto niže s 27 i u veoma je teškoj situaciji.

City sada ima užasno težak raspored. U preostala četiri kola igrat će protiv Željezničara (G), Borca (D), Zrinjskog (G) i Veleža (D), te ništa ne zavisi od njih čak i da u svim pobijede.

U narednom kolu Igman gostuje kod Zvijezde 09 i tu sigurno da mora ići na tri boda da uplovi u mirnu luku, pred mečeve sa Željezničarom (D), Borcem (G) i Zrinjskim (D).

Slični članci

Back to top button