DruštvoKonjicKulturaVijesti

PODORAŠAC Obnovljena džamija i ugrađen novi sistem grijanja

U proteklom periodu u džamiji Podorašac kod Konjica obavljeni su značajni radovi. Zahvaljujući mještanima i donatorima, džamija je dobila nov sjaj i topliji prostor za klanjanje.

Prvi radovi podrazumijevali su ugradnju nove stolarije. Nakon toga je uslijedila instalacija toplotne pumpe i kompletno novo centralno grijanje. U tu svrhu urađeno je 40 kvadratnih metara nove podloge, izolacije i estriha. Osim toga, obloženi su zidovi i uklonjena stara lamperija.

Hodnik džamije obložen je novom keramikom, a cijeli enterijer je okrečen. Također, postavljene su i nove klupice za sjedenje. Džamija je temeljito očišćena i profesionalno dubinski usisana.

Zvučni sistem džamije je potpuno renoviran. Ugrađena je nova instalacija, postavljene su novi zvučnici na munari, a montirani su i unutar i van džamije. Također, nabavljeni su novi mikrofoni i pojačalo.

Na munaru su postavljene i nove kandilje. Odvojen je i ženski dio džamije postavkom graničnika. U toku je i narudžba polica i ormarića.

Ukupna vrijednost radova iznosi oko 30.000 maraka. Iz džemata izražavaju ogromnu zahvalnost svim donatorima i onima koji su omogućili ovu uspješnu obnovu. Neka ih Allah, dž.š., obilato nagradi za njihovo dobro djelo. – navodi se u saopćenju Džemata Podrošac MIZ Konjic.

Slični članci

Back to top button