SportSvijetVijesti

Liga prvaka se vraća na velika vrata: Bajern i Real u sukobu titana

Najelitnije klupsko takmičenje, Liga prvaka, vraća se na velika vrata. Prvi od dva polufinalna duela igra se večeras od 21 sat, a na travnjak “Allianz Arene” će izaći igrači Bajerna i madridskog Reala. 

O veličini ovih ekipa govori i činjenica da su sveukupno oni bili prvaci Evrope 20 puta – Bajern 6 i Real u čak 14 navrata. 

“Kraljevski klub” je nakon dva intezivna meča u četvrtfinalu i boljeg izvođenja jedanaesteraca izbacio aktuelnog prvaka, Mančester siti i s pravom ulaze kao favorit. 

Bajern, s druge strane, igra jednu od najlošijih sezona u novijoj historiji. Prekinuta im je 11-godišnja dominacija osvajanja Bundeslige, a u korist im ne idu ni međusobni okršaji, koji je u korist Reala 12:11.

Trenutno vodeći tim La Lige je spremna pokupit sve moguće trofeje koji im se nađu na putu, a Bajern ima samo jedan “front”, što čini situaciju dosta lakšom za fokusiranje. 

Iako su u podređenom položaju, Bavarci bi se ulaskom i eventualnim osvajanjem Lige prvaka, odužili navijačima koji su bili bijesni nakon što je Leverkuzen osvojio titulu u Bundesligi. 

Slični članci

Back to top button