DruštvoHercegovinaVijesti

MUP HNK: Bilten dnevnih događaja za protekli vikend

Za protekli vikend ( u vremenskom periodu  od 12.04-15.04.2024.godine) iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta , na području Hercegovačko-neretvanskog kantona , registrovano je 18  prijava  i to na području Mostara 10, na području Konjica 3, na području Čitluka 1, na području Neuma 1, na području Jablanice 1, na području Prozora 1 i na području Čapljine 1.

Iz oblasti javnog reda i mira  registrovano je šest prekršaja i to na području Mostara 5 i na području Stoca 1.

Iz oblasti bezbjednosti saobraćaja  registrovano je 12 saobraćajnih nezgoda i to na području  Stoca 1, na području Mostara 4, na području Čapljine 2, na području Jablanice 1, na području Čitluka 1 i na području Konjica 3 u kojima su dva lica zadobila povrede neutvrđenog stepena dok su dva  lica zadobila lakše tjelesne povrede .

Od evidentiranih događaja izdvajamo:

  • 12.04.2024.godine u 16,00 sati na magistralnom putu M-17 na Bišću polju dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali P.T.(1971) sa vozilom „VW Golf V“ i D.S.(1997) sa motociklom „Piaggio“ koji je tom prilikom zadobio povrede neutvrđenog stepena. Na licu mjesta izvršen je uviđaj.
  • 12.04.2024.godine Odjel krim. policije PU Mostar podnio je Kantonalnom tužilaštvu Mostar Izvještaj o dopuni o izvršenom KD protiv B.B.(2001)  i R.C.(1998) zbog postojanja  sumnje da su isti izvršili četiri KD „Razbojništvo“ iz čl.289 KZ F BiH i jedno KD „Teška krađa“ iz čl. 287 KZ F BiH. Lica su , uz prijetnju pištolja i noža , izvršili razbojništva na BP „Arena Benz“ i „Čule promet“ te u tri sportske kladionice „Premier“ na području grada Mostara. Lica su predata nadležnom tužilaštvu na daljnje postupanje.
  • 13.04.2024.godine  u 16,00 sati policijski službenici su vršili obezbjeđenje fudbalske utakmice Premier WWin lige između HŠK „Zrinjski“ i FK „Velež“ na stadionu Bijeli brijeg. Nakon završetka utakmice došlo je do narušavanja javnog reda i mira od strane navijača i tom prilikom je oštećeno 16 službenih policijskih vozila i jedno vozilo nepoznatog vlasnika. Također , prilikom izlaska sa stadiona pod Bijeli brijegom autobusa koji je prevozio igrače FK „Velež“ na isti je bačen neki predmet od strane lica koja su se nalazila okupljena ispred stadiona i nastalo je oštećenje u limu. Preduzete su sve potrebne mjere i radnje.

Slični članci

Back to top button