BiHDruštvoHercegovinaJablanicaKonjicKulturaSvijetTurizamVijestiZabavaZanimljivosti

Konjic: Sunce, šetnja i neodoljiva gastro ponuda privukli brojne turiste!

Osim očaravajućih prirodnih ljepota i ugodne klime, Konjic privlači turiste i bogatom gastronomskom ponudom te raznovrsnim kulturno-zabavnim sadržajima dostupnim tokom cijele godine. Također, grad se u posljednje vrijeme sve više ističe kao popularna destinacija za turiste iz cijele Bosne i Hercegovine, ali i šire.

Bogata gastro scena nudi nešto za svakoga

Ugostiteljski objekti u Konjicu nude širok izbor specijaliteta domaće kuhinje, kao i međunarodnih jela. Početkom mjeseca maja i Caffe pizzeria Intermezzo proširila je svoj poslovni ambijent tako da sada ima mjesta za sve u ovom jednom od omiljenih konjičkih kafića. U restoranima Vidikovac, Konak, Kula, Han.. posjetitelji mogu uživati u ukusnom ručku i opuštenoj atmosferi. Za one koji žele nešto slatko, u gradu postoji nekoliko sladolednica i slastičarnica Cup2, Oaza..., koje nude ukusne torte, kolače i sladolede.

Kulturno-zabavni sadržaji za sve ukuse

Konjic nudi bogat program kulturno-zabavnih sadržaja za sve ukuse. Tokom godine u gradu se održavaju brojne manifestacije, koncerti, pozorišne predstave i izložbe. Također, u Konjicu se nalazi i Zavičajni muzej Konjica, koji posjetiteljima nudi uvid u bogatu povijest i kulturu grada. Raznovrsnost i mnoštvo eksponata čine ga neizostavnim mjestom za upoznavanje prošlosti i prirodne baštine grada Konjica.

Nalazi se u srcu historijske jezgre grada na lijevoj obali Neretve uz stari most. Stalna izložbena postavka sastoji se od: etnografska zbirka, arheološka zbirka, galerijski prostor, rodna kuća Zulfikara Zuke Džumhura, te biblioteka.

Konjic – grad za svakoga

Konjic je grad koji nudi nešto za svakoga. Očaravajuća priroda, ugodna klima, bogata gastro scena i raznovrsni kulturno-zabavni sadržaji čine ga idealnom destinacijom za odmor i opuštanje. Bez obzira da li ste ljubitelji prirode, gastronomije, kulture ili aktivnog odmora, u Konjicu ćete sigurno pronaći nešto što će vam se svidjeti.

Slični članci

Back to top button