BiHKonjicSportVijesti

Košarkaši Konjica se plasirali u finale play off-a A2 Lige

Sinoć je Košarkaški klub Konjic ostvario pobjedu u 3. utakmici play off-a, te se tako plasirao u finale A2 Lige Jug. Utakmica je odigrana na Ilidži protiv ekipe KK Ildiža, a ekipa Konjica je imala podršku od oko 70 Konjičana sa tribina.

Ovo je bila odlučujuća utakmica za ulazak u finale, te je bilo jako bitno kako će se otvoriti utakmicu, a to su igrai Edina Madžaka uradili na pravi način,i prvu četvrtinu završili sa 10 poena prednosti, a prednost se do kraja poluvremena se povećala na 12 poena.

Treća četvrtina je bila jedina koju je Konjic izgubio, rezultatom 24:21, ali zato u zadnjoj dionici prave razliku od 11 poena, te za konačnih 68:88, u svoju korist.

Ekipi Konjica i treneru čestitke na ostvarenoj pobjedi, a dobra odbrana i timska igra su bili ključni za pobjedu. Osjetio se doprinos igrača sa klupe, koji su po svom ulasku unosili svježinu i energiju u igru. Konjic je imao 5 igrača koji su postigli dvocifreni broj poena, a to su Bećirović sa 21 poenom, Kozić sa 15 poena i 7 asistencija, dalje Graho sa 14 poena, te Pilav sa 11 i Mehanoli sa 10 postignutih poena. Kao ekipa upisali su 20 asistencija.

“Još se jednom zahvaljujemo publici na dolasku i podršci, a prva finalna utakmica, protiv ekipe KK Studenti, bit će odigrana naredni vikend, više informacija uskoro” objavili su iz KK Konjic.

Slični članci

Back to top button