BiHCrna hronikaHercegovinaJablanicaKonjicSvijetVijesti

Veliko klizište kamena u Bijelom, Mostar – Dvije osobe povrijeđene

U naselju Bijela u Mostaru došlo je do aktivacije klizišta velike količine kamena 6. aprila 2024. godine oko 18:30 sati, zbog miniranja kamenoloma od strane radnika, saopštili su iz Odjeljenja civilne zaštite Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Prilikom miniranja jednog dijela kamenoloma odronio se i drugi dio, što je prouzrokovalo veliku količinu kamenja koja je završila u rijeci. Klizište je zatrpalo automobile koji su se nalazili na cesti, pri čemu su dva automobila završila u rijeci. Za još jednim automobilom se traga, jer se ne zna da li se nalazi pod odronom ili u vodi.

Na sreću, vozila su pripadala planinarama koji se u trenutku odrona nisu nalazili u njima. Prema dostupnim informacijama, nema ljudskih žrtava. Povrijeđene su dvije osobe. Jedan povrijeđeni bio je u čamcu koji je udario odron prilikom pada u rijeku, što je prouzrokovalo porast vodostaja i veliki val. Druga povrijeđena osoba nalazila se na obali u momentu nesreće. Za obje osobe pružena je medicinska pomoć.

Policija je osigurala mjesto nesreće, a istraga koja je prekinuta sinoć zbog mraka nastavljena je jutros, navode iz Odjeljenja civilne zaštite Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Slični članci

Back to top button