BiHKonjicSportVijesti

FK Sarajevo savladao Igman, jesu li su gosti oštećeni za penal

U okviru 25. kola Premijer lige BiH fudbaleri Sarajeva su ugostili Igman na stadionu Asim Ferhatović Hase, a nakon golijade pobjeda je pripala domaćinu rezultatom 3:2.

Sarajevo je do prednosti došlo u 18. minuti utakmice, kada je sa bijele tačke siguran bio Hamza Čataković. Vodstvo bordo tima trajalo samo desetak minuta, obzirom da je Igman poravnao pogotkom Hebibovića u 31. minuti utakmice, a asistenciju je upisao Denković.

Do odlaska na odmor Sarajevo je dva puta pogađalo. U 40. minuti Čataković je svojim drugim pogotkom ponovo donio prednost Sarajevu, a na 3:1 udvostručio Beganović u 43. minuti na asistenciju Kyeremeha.

Nastavak je donio nova uzbuđenja. Na startu drugog poluvremena Igman je smanjio na 3:2 nakon sjajnog šuta Hebibovića koji je uzdrmao prečku, a Denković je odbijenu loptu glavom sproveo u mrežu Sarajeva. Mogao je Igman dobiti i jedanaesterac sredinom drugog poluvremena, nakon što je fudbaler Sarajeva igrao rukom u svom šesnaestercu, ali se sudija Marić nije oglasio.

Do kraja utakmice rezultat se nije promijenio, Sarajevo je upisalo vrijednu pobjedu, dok će Igman na drugom mjestu tražiti izlaz iz krize.

Sa nova tri boda Sarajevo je došlo do četvrte pozicije i ima dva boda zaostatka za Veležom, a Igman je na osmoj poziciji sa 26 bodova.

Naredno kolo Sarajevo igra derbi na Grbavici, a Igman će na domaćem terenu dočekati Posušje.

Wwin liga Bosne i Hercegovine, 25. kolo
FK Sarajevo – FK Igman Konjic 3:2 (H. Čataković pen. 18’, 39’, A. Hebibović 31’, A. Beganović 43’, S. Denković 50’)

Slični članci

Back to top button