BiHHercegovinaJablanicaKonjicTurizamVijesti

Otkrijte planinu Prenj

Planina Prenj je zapanjujuće lijepa planina koja se nalazi u Bosni i Hercegovini.
Stoji na impresivnih 2.000 metara nadmorske visine.

Hercegovački Himalaji

Najviši vrh se zove Zelena glava sa 2103 metara nadmorske visine. Prenj je dio Dinarskih Alpa, koji čine najprostraniji planinski lanac u zemlji. Planinu Prenj nazivaju “hercegovačkim Himalajima” zbog svojih zadivljujućih pogleda i jedinstvenosti divljeg života.

Ovaj veličanstveni planinski lanac nudi i neke od najspektakularnijih pogleda u Evropi brojne aktivnosti na otvorenom u kojima posjetitelji mogu uživati.

Planinu Prenj u nizbrdici okružuju tri grada: Konjic, Jablanica i Mostar. Dakle, ako želite da istražite lokalnu baštinu i kulturu, možete posjetiti sve što okružuje planinu Prenj.
Područje planine Prenj pruža brojne mogućnosti za planinare, penjače, skijaše i snoubordere podjednako da istraže njegove brojne staze i vrhove. Za one koji traže ležernije iskustvo, postoji mnogo slikovitih mjesta sa prekrasnim pogledima u kojima se može uživati udobnost vlastitog vozila ili pješice ako više volite pješačke ture!

Planina Prenj također je dom bogatoj divljini, uključujući razne vrste ptica, te je odlična destinacija za ljubitelje posmatranja ptica. Podignite šator duž bujnih zelenih padina planine i provedite noć pod zvijezdama.

Ako ste u potrazi za nezaboravnom avanturom, ne tražite dalje od planine Prenj – obećava nešto posebno bez obzira na vaša interesovanja! Bilo da učestvuje u uzbudljivim aktivnostima na otvorenom kao što je skijanje ili penjanje ili jednostavno upijanje svega što priroda nudi dok se zaista divite nekim zaista nevjerovatnim krajolicima – ova destinacija nudi nešto zaista jedinstveno što se neće brzo zaboraviti.

Welcome to Konjic

Slični članci

Back to top button