DruštvoKonjicKulturaTurizamVijesti

Učenici Prve OŠ Konjic učestvovali u projektu zaštite Boračkog jezera

Učenici Prve osnovne škole Konjic u pratnji svojih razrednica Samire Bise i Edne Delalić i pomoćnika direktora Samira Borića, učestvovali su i dali svoj doprinos u projektu “Zaštita bioraznolikosti Boračkog jezera i povratak autohtonih vrsta u njihova prirodna staništa – VRATIMO RIJEČNOG RAKA Astacus astacus L. u Boračko jezero”.

-Učenici su prisustvovali eko-radionici na temu zaštite očuvanja Boračkog jezera, koju je vodio mr. ekologije gosp. Osman Delić. Radionica je održana u cilju jačanja ekološke svijesti kod učenika osnovnih škola. Poslije eko-radionice i predavanja o važnosti očuvanja naših ljepota, učenici su uživali u šetnji oko Boračkog jezera i slobodnim aktivnostima.saopćeno je iz Prve OŠ Konjic.

Ovako važne eko-radionice su od velikog značaja za učenike jer im omogućuju da nauče više o zaštiti životne sredine i o tome kako oni sami mogu doprinijeti očuvanju prirode. Kroz praktične aktivnosti, učenici stiču konkretna znanja i vještine koje mogu primijeniti u svom svakodnevnom životu.

Osim toga, ovakve radionice pomažu u razvijanju ekološke svijesti kod učenika. Učenici postaju svjesni problema zagađenja životne sredine i važnosti zaštite prirode. Također, uče kako da se ponašaju na način koji je prijatan prema životnoj sredini.

Zato je važno da se organizuje što više ovakvih edukativnih programa za učenike. Kroz njih, učenici mogu naučiti kako da budu odgovorni građani koji se brinu o životnoj sredini i doprinose očuvanju prirode za buduće generacije.

Slični članci

Back to top button