BiHKonjicSportVijesti

Sarajevo nakon velike drame savladalo Igman golom u finišu meča

Sarajevo je na Gradskom stadionu u Konjicu, u susretu 11. kola Premijer lige BiH, savladalo Igman, a konačan rezultat ovog meča je glasio 2:1.

Po viđenom na terenu gosti su nezasluženo došli do pobjede, a najrealniji je bio remi na ovom uzbudljivom meču.

Prva prava prilika na utakmici je viđena već u šestoj minuti, kada je Duraković odigrao dupli pas sa Ramićem, a onda je sa 16 metara šutirao pored stative.

Poslije toga je iz prve prave prilike Bordo klub stigao do vodstva. Hasić je poslao jednu loptu prema Anđušiću, koji se sjajno ubacio ispred Dupovca, a onda je matirao Ćemana za vodstvo svog tima.

Četiri minute kasnije, mogao je Oliveira duplirati prednost Sarajeva, budući da je sjajno prošao pored Sipovića, ali je na kraju šutirao i lopta je prošla tik pored stative.

Rogić je minut nakon toga fantastično zaustavio Denkovića u situaciji jedan na jedan, a u istoj minuti, odnosno na drugoj strani, Anđušić je sa pet metara šutirao glavom u dobro postavljenog Ćemana.

Sporna situacije je viđena u 28. minuti, kada je Ramić sam krenuo prema golu Sarajeva, a onda ga je Đuričković povukao za ruku i srušio ga u kaznenom prostoru, ali sudija Mirza Kazlagić nije pokazao na bijelu tačku, što je naljutilo Edisa Mulalića i sve u taboru Igmana.

U 30. minuti je Igman stigao do izjednačenja rezultata. Bodul je šutirao sa nekih 20 metara, lopta je okrznula nekog od igrača Sarajeva i promijenila smjer, pa Rogić nije uspio zaustaviti.

Avramovski je šest minuta kasnije pronašao Oliveiru, ali ga je Ćeman u sjajnoj šansi zaustavio, a u sljedećem napadu, Igman je stvorio šansu preko Denkovića, ali je lopta otišla pored gola. 

U sudijskoj nadoknadi prvog dijela meča, Bodul je ubacio loptu u šesnaesterac Sarajeva, Sipović se upisao u listu strijelaca, ali je gol poništen zbog ofsajda, što je ujedno bila i posljednja šansa u prvih 45 minuta. 

U drugom poluvremenu, prvu priliku je imalo Sarajevo. Oliveira je pokušao uposliti nekog od svojih saigrača, ali je odbrana domaće ekipe izbacila loptu u korner.

Igrala se 51. minuta kada je Denković prošao po lijevoj strani i centrirao, ali nikog nije bilo na drugoj stativi, da bi potom se na šut odlučio Ramić, ali je lopta otišla preko gola Sarajeva.

Denković je sedam minuta kasnije ponovo pokušao da ugrozi gol Sarajeva, ali je lopta zakačila jednog od igrača Bordo kluba i otišla je pored gola u korner, da bi potom Ramić iz Igmana šutirao glavom, ali nije bio precizan.

U 83. minuti je Igman imao novu odličnu šansu. Opet je Denković sa 14 metara šutirao, ali je lopta otišla pored gola Sarajeva, a dvije minute kasnije, Ziljkić je u napadu previše zakomplikovao situaciju, šutirao je, ali nije bilo opasnosti po golmana Igmana.

Igrala se 88. minuta kada je Sarajevo uspjelo doći do pogodka i pobjede protiv Igmana u Konjicu. Mulalić je centrirao iz kornera, a Radović iz nemoguće situacije došao do lopte i šutirao, ona je malo zakačila Buturovića i završila u mreži.

FK Igman – FK Sarajevo 1:2 (Darko Bodul 30‘, Buturović 88 (autogol) – Nemanja Anđušić 14‘).

Sarajevo je sada drugo na tabeli i ima 23 osvojena boda. Ekipa Igmana se nalazi na 10. poziciji sa devet bodova.

Igman će u narednom kolu igrati protiv Želje na svom terenu, dok Sarajevo gostuje Slogi Meridian.

Slični članci

Back to top button