HercegovinaSportVijesti

“Stolački cener” ruši sve rekorde

Iz godine u godinu, već četvrti put zaredom, organizatori utrke “Stolački cener” podižu visoko ljestvicu u organizacionom smislu. Uz učešće najmlađih u svojoj kategoriji, ove godine se broj prijavljenih za Stolački cener približio na 1000 učesnika, saopćio je Organizacioni odbor.

Trka počinje u subotu, 18. 5. 2024 godine u 18:00 sati.

Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine je specijalni partner koji je materijalno i organizacijski podržao realizaciju projekta, te Ambasada Velike Britanije , kao jedan od glavnih pokrovitelja.

I ove godine svoj dolazak su najavili Izet Rađo – predsjednik Olimpijskog komiteta BiH, kao i Njegova ekselencija ambasador Velike Britanije u BiH Julian Reilly.

Održavanje ove trke donosi draž učesnicima koji imaju priliku uživati u ljepotama grada na obalama rijeke Bregave. Stolački cener postao je prepoznatljivi brend koji osim promicanja zdravog i sportskog života mnogo doprinosi i promociji turizma u Stocu. Kao i svake godine organizatori su se pobrinuli za vrijedne nagrade, a očekuje se da će utrku pored staze pratiti veliki broj građana Stoca.

Dođite u naš grad da se družimo i da uživamo u ljepotama grada muzeja pod otvorenim nebom, saopćili su organizatori.

Slični članci

Back to top button