Crna hronikaDruštvoSvijetVijesti

Dječak se ugušio u vrtiću: Majka upozorila zaposlene na problem, oni ignorisali

U Velikoj Britaniji se dogodio strašan slučaj, nakon što se devetomjesečno dijete ugušilo u vrtiću jer osoblje nije pasiralo njegovu hranu. 

Dječak Oliver Stiper (Steeper) umro je šest dana nakon što se gušio u dječjem vrtić u Ešfordu. 

Majka dječaka je kazala da je pronašla komadiće ananasa u onome što je njen sin povratio nekoliko dana ranije. 

Tokom istrage su je upitali da li je neko tražio njeno dopuštenje da počne hraniti Oliver s krutom hranom, na šta je odgovorila da nije. 

Upitana je da li se ranije gušio, na šta je ponovo odgovorila s – ne.

– Većina njegove hrane kod kuće bili su pirei – kazala je majka dječaka. 

Istragom je utvrđeno da je Oliver, koji je imao samo dva prednja zuba, kod kuće jeo kašastu hranu, a njegovi su roditelji u vrtiću uvjeravali odgajateljice da krutu hranu trebaju pasirati.

– Pretpostavili smo da će hrana biti pasirana. Nije mogao žvakati. Zbog toga smo bili dodatno oprezni – rekli su. 

Majka dječaka je namjeravala razgovarati s osobljem u vritću nakon što je pronašla komadiće ananasa u povraćenom sadržaju svog sina, doznalo se u istrazi. 

– U vrtiću je dobio voćnu salatu. Bilo je jasno da nije pasirana i odlučila sam o tome s njima razgovarati sljedeće sedmice – kazala je. 

Porotnici su čuli da je gospođa Stiper (Steeper) razmišlja i o tome da odmah pošalje e-mail vrtiću, ali nije željela “biti nametljiva” prema osoblju.

No, Oliver je tada proveo neko vrijeme izvan vrtića zbog upale krajnika, piše BBC.

Gospođa Stiper rekla je da je pokušala osobno riješiti problem s osobljem kad ga je dovezla natrag 23. septembra, ali je rekla: 

– Žurilo mi se jer sam ga kasno dovezla. Odgajateljica kojoj sam ga predala činila se poprilično zaposlenom, držalo ju je drugo dijete za noge, stoga sam otišla.

Gospođa Stiper rekla je da je primila telefonski poziv oko 11:30 isti dan i rekla da se njezin sin ugušio ručkom i da je s bolničarima.

– Bolničar je istrčao s Olijem u naručju masirajući mu prsni koš” – rekla je.

Oliver je odveden u bolnicu “William Harvey” prije nego što je prebačen u dječju bolnicu Evelina u Londonu, gdje je i umro.

Istraga u Maidstoneu još nije završena.

Avaz.ba

Slični članci

Back to top button