DruštvoKonjicKulturaVijesti

Jesen u OŠ Čelebići

U proteklim danima učenici OŠ Čelebići su imali brojne jesenske aktivnosti. Kroz razredne odjeljenjske aktivnosti, učenici su jesenskim plodovima, književnim tekstovima, pjesmom i likovnim radovima posvećenim jeseni obogatili dječju maštu i ukrasili školski prostor.

U sklopu izvanučioničke nastave, učenici su istraživali promjene u prirodi koje se događaju u jesen. Učenici II, III i IV razreda centralne škole su u petak, 6. oktobra u pratnji svojih učiteljica uputili se u šetnju mjestom kako bi prekrasan jesenski dan iskoristili za posmatranje prirode. Složno, zajedno, u grupi učenici su izradili divne, kreativne radove od lišća na temu jeseni.

S ciljem poboljšanja dječije ishrane u školi je održana i radionica o zdravoj ishrani za učenike nižih razreda. Tokom radionice učenici su se upoznali sa zdravim namirnicama, naučili ponešto o njihovim hranjivim osobinama, kao i o tome zašto bi ih češće trebali konzumirati. Akcenat je stavljen na značaj jabuke, povodom Dana jabuke. Učenici su se upoznali kako brzo i jednostavno pripremiti zdrav obrok/užinu, a učenici su iste mogli i probati. Jabuke, banane, svježe naranče, grožđe, orašasti plodovi samo su neke od namirnica koje su se u trenutku pretvorile u zdrave napitke i ukusne slastice.

Kroz sve ove aktivnosti, učenici su se na zanimljiv i kreativan način upoznali sa jeseni i njenim pojavama.

Slični članci

Back to top button