JablanicaKonjic

PD “Prenj – Glogošnica 1979” u nedjelju organizuje planinarsku turu i uspon na još jednu prenjsku ljepoticu, vrh “Velika kapa”

PD “Prenj – Glogošnica 1979” u nedjelju, 4.6.2023.godine organizuje planinarsku turu i uspon na još jednu prenjsku ljepoticu, vrh “Velika kapa” (2004 mnv).
Vrh “Velika kapa” se nalazi u sjeverozapadnom dijelu Prenja kao najviši vrh Konjičke Bjelašnice. Od ostatka Prenja je odvojen dolinom Tisovica. Kompletan greben je prekriven travom, za razliku od ostalih vrhova Prenja kojima uglavnom dominira kamen.

Početna tačka ture: Planinarski dom “Senad Muhibić Dundo” – Rapti (1406 mnv)
Najviša tačka ture: vrh “Velika kapa” (2004 mnv)
Trajanje uspona: 2,5 sata

“Dragi naši, obavještavamo Vas da su popunjena sva predviđena mjesta za sutrašnju turu na “Veliku kapu” (2004), te da zbog ograničenih kapaciteta prevoza učesnika više nismo u mogućnosti primati Vaše prijave.

Još jednom napominjemo da je mjesto okupljanja u Jablanici ispred TC Bingo pored autobuske stanice, a u Konjicu ispred Gradske džamije, odakle nastavljamo putovanje kombijima prema planinarskom domu “Senad Muhibić – Dundo” na Raptima.

Naši domaćini i prijatelji iz PD “Borašnica” Konjic će nam obezbijediti topli napitak (čaj, kafa) u domu, a planinarski grah koji budu pripremali može se naručiti od domaćina po cijeni od 5KM.

Još jednom Vam se od srca zahvaljujemo na ogromnom interesovanju za neku od naših tura, te Vam želimo da sutra uživate u svim ljepotama koje nudi planeta Prenj. Vedro”.

Planinarsko društvo “Prenj-Glogošnica 1979”

Slični članci

Back to top button