BiHHercegovinaSport

PL BiH: Velež domaćin mostarskog derbija, Sarajevo se napokon vraća na Koševu

Danas su na rasporedu tri nova meča 27. kola m:tel Premijer lige BiH.

Prvi na terene od 16 sati izlaze igrači Posušja i Leotara, direktni dule u borbi za ostanak u društvu najboljih. Tim sa Mokrog Doca se nalazi na devetom mjestu sa 27 osvojenih bodova, dok je Leotar dva mjesta ispod sa 26 osvojenih bodove, pa je ovo zasigurno važan meč za obje ekipe.

Sarajevo će od 18 sati ugostiti Tuzla City na stadionu Koševo. Za Bordo tim će ovo biti prva utakmica nakon dugo vremena na njihovom stadionu i sa novim travnjakom, tim Mirze Varešanovića se nalazi u dobroj seriji jer su u posljednjih pet duela slavili tri put, uz po jedan remi i poraz. Sa druge strane Tuzla City vodi borbu za opstanak, te je njima važan svaki bod, a ove sezonu u prethodna dva meča sa Sarajevom imaju i dvije pobjede.

Današnji dan zatvara duel Veleža i Zrinjskog na stadionu Rođeni. Mostarski derbi i duel dvije ekipe koje se nalaze u odličnoj formi. Velež dolaskom novog trenera igrao kao preporođen, te su u ligi uspjeli doći do borbe za Evropu, a i plasirali su se u finale Kupa BiH gdje će im protivnik baš biti Zrinjski. Akutelni prvak Bosne i Hercegovine će tražiti nastavak svog niza od 13 uzastopnih pobjeda, pa će ljubitelji fudbala zasigurno očekivati odličan meč.

Premijer liga BiH, 27. kolo:

Subota, 22.04:

Sloboda – Sloga 0:1

Željezničar – Široki Brijeg 1:0

Nedjelja, 23.4:

16:00 Posušje – Leotar;

18:00 Sarajevo – Tuzla City (Moja TV)

20:30 Velež – Zrinjski (Arena Sport)

Ponedjeljak, 24.04:

18:00 Borac – Igman (Moja TV)

Slični članci

Back to top button