KonjicSportVijesti

Pobjeda košarkaša Konjica u play off-u na domaćem terenu

Sinoć je ekipa Košarkaškog kluba Konjic u Sportskoj dvorani Konjic, odigrala drugu utakmicu play off-a A2 lige, i ostvarila pobjedu rezultatkom 83:58.

Može se reći da je ovo bila najbolja utakmica Konjica ove sezone, u kojoj su odigrali jako dobro kao tim, kako u odbrani tako i u napadu.

Nakon poraza od 9 poena razlike u prvoj utakmici u gostima, Konjičani su na pravi način odgovorili pred domaćom publikom, te ostvarili visoku pobjedu sa 25 poena razlike.

Prva četvrtina završila je neriješeno, rezultatom 16:16, ali u drugoj četvrtini domaći su odigrali najbolji period utakmice, u kojem su protivnika zadržali na 5 postignutih poena, dok su mi postigli 29 poena, te tako na poluvrijeme otišli sa 24 poena prednosti.

Utakmicu je Konjic dobio zajedničkom borbom i timskim zalaganjem, ali mogu se spomenuti igrači sa dvocifrenim brojem poena, a to su Graho i Bećirović sa po 18 postignutih poena, Parcan sa 14 i Pilav, koji je večeras prvi put nastupio za Konjic, kao igrač na dvojnoj licenci iz ekipe KK Radnički Goražde, te postigao 11 poena. Važno je spomenuti i svestranost Kozića koji je imao 10 skokova i 5 asistencija uz odličnu odbranu, koji se podredio timu i pobjedi.

Iz KK Konjic se zahvaljuju mnogobrojnoj publici na dolasku i podršci, te ih pozivaju da naredne sedmice dođu na Ilidžu, na odlučujuću utakmicu i podrže igrače Edina Madžaka.

Slični članci

Back to top button