HercegovinaVijesti

MUP HNK: Izvod iz biltena za protekli vikend

Proteklog vikenda (26-29.4.2024.godine) iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta, na području Hercegovačko-neretvanskog kantona registrovano je 18 prijava; na području Mostara 12, na području Konjica 2, na području Prozor-Rame 1, na području Jablanice 1, na području Čapljine 1 i na području Neuma 1.                                       

Iz oblasti javnog reda i mira registrovano je 7 prekršaja; na području Mostara 4, na području Prozor-Rame 1, na području Jablanice 1 i na području Čapljine 1.                                     

Iz oblasti bezbjednosti saobraćaja registrirano je 16 saobraćajnih nezgoda; na području Mostara 7, na području Čapljine 3, na području Stoca 2, na području Jablanice 2,na području Čitluka 1 i na području Konjica 1. Jedno je lice smrtno stradalo, dvije su lica zadobila povrede neutvrđenog stepena, dva lica lake tjelesne povrede.

Od evidentiranih događaja izdvajamo:

  • 26.4.2023. godine, u 15,10 sati, dogodila se saobraćajna nezgoda na putu M-17, u mjestu Borovice, u kojoj je Đ.M. (1957) iz Konjica upravljajući vozilom marke Golf 3 izgubio kontrolu nad istim, te udario u brdo nakon čega je došlo do prevrtanja vozila na kolovoz. Đ.M. je zadobio povrede neutvrđenog stepena. Upoznat nadležni tužilac, izvršen uviđaj.
  • 27.4.2024. godine, u 10,20 sati, u PS Čapljina je od strane građanina prijavljeno da je u rijeci Neretvi, u mjestu Čeljevo, uočeno beživotno tijelo muške osobe. Lice mjesta je osigurano, a s navedenim su upoznati dežurni OKP PU Čapljina, dežurni tužilac, Hitna pomoć i Vatrogasna jedinica Čapljina. Utvrđeno je da se radi o N.B. (1996) iz Tasovčića. Po nalogu tužioca tijelo je prevezeno u Mostar na obdukciju. Preduzete sve potrebne mjere.
  • 27.4.2024. godine, u 14,15 sati, dogodila se saobraćajna nezgoda u ul. M. Bobana u Čapljini u kojoj su učestvovali S.B. (1994) iz Dračeva s vozilom marke BMW i I.Š. (1994) iz Tasovčića s motociklom Piaggio. U ovoj saobraćajnoj nezgodi smrtno je stradao I.Š. Upoznat nadležni tužilac, izvršen uviđaj, te preduzete sve potrebne mjere.
  • 28/29.4.2024. godine, oko 04,50 sati, od strane NN počinioca izvršeno je razbojništvo u poslovnici Lutrije BiH koja se nalazi u ul. kralja Tvrtka u Mostaru. Na lice mjesta upućena je patrola policije. S navedenim je upoznata krim. policija, a lice mjesta osigurano do vršenja uviđaja.

Slični članci

Back to top button