DruštvoHercegovinaVijesti

MUP HNK: Bilten za vikend,razbio staklo na objektu i radniku zaprijetio pištoljem

Proteklog vikenda (19-22.1.2024. godine) godine iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta, na području Hercegovačko-neretvanskog kantona registrovano je 12 prijava; na području Mostara 4, na području Konjica 3, na području Prozor-Rame 2, na području Čapljine 1, na području Stoca 1 i na području Jablanice 1.              

Iz oblasti javnog reda i mira registrovano je 6 prekršaja; na području Mostara 5 i na području Čapljine 1.                             

Iz oblasti bezbjednosti saobraćaja registrovano je 8 saobraćajnih nezgoda; na području Mostara 5, na području Čapljine 2 i na području Konjica 1.    

Od evidentiranih događaja izdvajamo:

  • 22.01.2023.godine u 06,15 sati u PU Mostar obratio se radnik Lutrije BiH i prijavio da je izvršeno razbojništvo u poslovnici lutrije na adresi K. Tvrtka. Odmah su na lice mjesta izašli pripadnici policije te je utvrđeno da je NN izvršilac razbio staklenu površinu objekta , ušao u unutrašnjost i uz prijetnju vatrenim oružjem od radnika tražio da mu iz kase preda novac što je isti i učinio. Nakon toga , naređuje mu da otvori i kase na aparatima igre za sreću te i iz istih uzima neutvrđenu količinu novca nakon čega se udaljio u nepoznatom pravcu. O svemu su odmah upoznate policijske patrole na terenu te se preduzimaju sve potrebne mjere i radnje na pronalasku i identifikaciji izvršioca ovog krivičnog djela.

muphnk

Slični članci

Back to top button