BiHHercegovinaKonjicSportSvijetVijesti

Investicije u sport urodile plodom: Turnir mjesnih zajednica u Konjicu završen uspješno

Sportska dvorana Konjic i Grad Konjic uspješno su organizirali drugi po redu Turnir mjesnih zajednica u malom fudbalu, koji je završen u nedjelju u večernjim satima odigravanjem finalnih utakmica.

U finalu je ekipa Mjesne zajednice Stari Grad pobijedila ekipu Mjesne zajednice Novo Naselje rezultatom 2:2 (3:1 nakon penala) i osvojila glavnu nagradu u iznosu od 100.000 KM.

Treće mjesto na turniru osvojila je ekipa Mjesne zajednice Bijela, koja je rezultatom 8:6 bila bolja od ekipe Mjesne zajednice Čelebići.

U sklopu turnira su dodijeljene i nagrade za najbolje pojedince. Najbolji igrač turnira je Jasmin Macić iz ekipe Mjesne zajednice Bijela, najbolji strijelac Harun Kozić iz ekipe Mjesne zajednice Čelebići, najbolji golman Benjamin Mujak iz ekipe Mjesne zajednice Stari Grad, a najstariji igrač Uzeir Memić Dele iz ekipe Mjesne zajednice Spiljani.

Gradonačelnik Konjica Osman Ćatić je čestitao organizatorima i učesnicima turnira i istaknuo da je ovo još jedna potvrda da Grad Konjic ulaže u sport i sportiste.

Gradonačelnik Konjica Osman Ćatić i predsjedavajući Skupštine HNK Džafer Alić uručili su nagrade najuspješnijim učesnicima turnira. Čestitajući na osvojenom prvom mjestu ekipi MZ Stari Grad gradonačelnik Ćatić je uručio pehar i vaučer.

Čestitam organizatoru i organizacionom odboru manifestacije na predanom radu i kvalitetnoj organizaciji, a svima koji su učestvovali i pratili turnir od srca se zahvaljujem što smo zajedno uživali u ovoj prelijepoj sportskoj priči u proteklih 20 dana i time pokazali i odaslali sliku grada Konjica, kao sredine koja sportu, sportskim aktivnostima i uslovima za razvijanje zdravog načina života kod djece, mladih i odraslih, poklanja veliku pažnju. Kontinuirano se ulaže u sportske objekte, u Gradski stadion, Sportsku dvoranu, Partizanovo igralište, u školska i dječija igrališta, u parkove, trim staze i šetnice. Upravo sve navedeno za rezultat ima značajnu uključenost djece i mladih u sportske kolektive, koji koristeći obnovljena igrališta nižu uspjehe i postižu značajne sportske rezultate, te svojim marljivim i kvalitetnim angažmanom predstavljaju svoj klub, svoj grad i svoju domovinu na najbolji mogući način. Nadam se da smo i ovim turnirom školarcima uljepšali dane raspusta i motivisali djecu i mlade da manje provode vremena ispred kompjutera, a više u nekom od sportskih klubova u našem gradu. Još jednom čestitka pobjedničkoj ekipi, koja će na najbolji mogući način iskoristiti nagradu za unaprijeđenje infrastrukture u Mjesnog zajednici Stari Grad – kazao je gradonačelnik Ćatić.

– Hvala Gradu Konjicu, gradonačelniku i Ustanovi Sportska dvorana na ovoj pozitivnoj sportskoj priči, koja je okupila mlade iz našeg grada i pružila im priliku da pokažu svoje kvalitete u malom fudbalu. Hvala svima koji su nas bodrili i pratili, a ovo je prilika i da se zahvalim svojoj ekipi na korektnom odnosu i igri. Svi su izraziti sportisti, pravi momci jakog karaktera i u ove momke treba ulagati i treba vjerovati u njih – kazao je Almir Ćukle, kapiten MZ Stari Grad koja je pobjedila na turniru.

– U ovim zimskim danima, kada su pauze na nogometnim terenima, ovdje u Konjicu se dešavala važna stvar, važan projekat za lokalnu zajednicu. Turnir je postigao visok nivo posjećenosti publike i dešavanja u Konjicu. Pored onih novogodišnjih dešavanja koja su bila značajna za Konjic i ovaj je projekat tu u pravo vrijeme, i smatram da smo svi zadovoljni i sretni otišli. Najbolji je pobijedio i mislim da je ovo jedan važan projekat, koji može poslati poruku drugim općinama i gradovima, na koji način da populariziraju amaterski sport u svojim sredinama – kazao je predsjedavajući Skupštine HNK Džafer Alić.

Turnir je bio uspješan u smislu organizacije i posjećenosti. Osim što je okupio veliki broj mladih ljudi, turnir je i poslao poruku da Grad Konjic podržava sport i zdrav način života.

Slični članci

Back to top button