BiHHercegovinaSportVijesti

Futsaleri Mostar SG ubjedljivi protiv MNK Hercegovina u polufinalu doigravanja

U prvim polufinalnim utakmicama play-offa Premijer futsal lige, ekipe GFC Sarajevo i Mostar SG su stekle značajnu prednost u pobjedama, što im daje povoljan položaj u revanš susretima za plasman u finale.

Na utakmici između FC Mostar SG i MNK Hercegovina, domaći tim je ostvario uvjerljivu pobjedu rezultatom 6:1. Moreno Machado Alexander Rafael je u drugoj minuti utakmice doveo domaću ekipu u vodstvo, a Aladžić Marijo je samo dvije minute kasnije udvostručio prednost. U devetoj minuti, Aladžić Marijo je ponovo bio strijelac za 3:0, dok je Peko Ivan smanjio rezultat na 3:1. Adnan Kalajdžić je postigao dva gola u 19. i 24. minuti, dok je konačan rezultat utakmice postavio Meldin Podrug golom u 28. minuti.

FC Mostar SG – MNK Hercegovina 6:1 ( Moreno 4’, Aladžić 4’, Radin 9’, Kalajdžić 19’, 24’, Podrug 28’, Peko 9’)

Druga utakmica polufinalne serije igra se u srijedu u Širokom Brijegu.

U drugom susretu, KMF “Radnik MD Shop” je ugostio G.F.C Sarajevo u Dvorani “Filip Višnjić”. Utakmica je završena rezultatom 1:3 u korist gostiju. Domaći fudbaleri su poveli u šestoj minuti autogolom Jasmina Hodžića. Faruk Brkanić je poravnao rezultat samo minut kasnije, a potpuni preokret je uslijedio u 14. minuti kada je Stefan Jokić postigao gol za 1:2. Konačan rezultat utakmice postavio je opet Faruk Brkanić svojim drugim golom u 30. minuti utakmice. Očekuje se da će revanš susreti biti izuzetno napeti, s obzirom na prednost koju su stekli GFC Sarajevo i Mostar SG.

KMF “Radnik MD Shop” – G.F.C Sarajevo 1:3 (Hodžić a.g. 6’, Brkanić 7’, 30’, Jokić 14’)

Slični članci

Back to top button