BiHVijesti

U Hercegovini sunčano, u ostatku BiH kiša i snijeg, kakvo će vrijeme biti za vikend

Jutros je u većem dijelu Hercegovini pretežno sunčano, a u ostatku zemlje oblačno vrijeme. Ponegdje u Bosni je zabilježena slaba kiša, a u višim područjima slab snijeg.

Temperature zraka u 7 sati: Bjelašnica -6; Ivan-sedlo 1; Sokolac 2; Bihać, Sarajevo 4; Banja Luka, Bugojno, Gradačac, Livno 5; Doboj, Sanski Most, Tuzla, Zenica 6; Drvar 7; Široki Brijeg, Trebinje 8 i Mostar, Neum i Stolac 11 stepeni Celzijusa.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 947 hPa, za 3 hPa je niži od normalnog i lagano raste.

Danas će u Bosni preovladavati pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini pretežno sunčano. U Bosni povremeno i lokalno sa slabom kišom, a u višim područjima sa slabim snijegom. Tokom noći i u nizinama se očekuje slab snijeg.

Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne umjerena do pojačana bura. Dnevna temperatura zraka od 4 do 8, na jugu do 12 stepeni.

U Sarajevu oblačno vrijeme, povremeno sa slabom kišom. Tokom noći se očekuje slab snijeg. Dnevna temperatura oko 6 stepeni, navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Sutra u Hercegovini i jugozapadu Bosne pretežno sunčano vrijeme. U većem dijelu Bosne pretežno oblačno vrijeme. Može padati veoma slab snijeg. Vjetar u većem dijelu Bosne slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne jak vjetar sjevernog smjera koji će oslabiti u večernjim satima. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 2 stepena, na jugu od 4 do 8 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 5 stepeni, na jugu do 11.

U nedjelju u većem dijelu Bosne pretežno oblačno vrijeme. Razvedravanje se očekuje od poslijepodnevnih sati. Sunčanije u Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne. Vjetar većinom slab promjenljivog smjera. Umjerena bura prije podne na području Hercegovine i jugozapadu Bosne. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1, na jugu do 6 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 7, na jugu do 11 stepeni.

Fena/Faktor

Slični članci

Back to top button