BiHVijesti

Danas kiša i jaki udari vjetra, sutra izuzetno toplo

Danas će u Bosni i Hercegovini biti oblačno vrijeme. Jači lokalni pljusak moguć je na području Hercegovine, Krajine i jugozapadu Bosne.

U većem dijelu Bosne povremeno slabija kiša. Vjetar umjerene jačine, povremeno sa jakim udarima, južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između sedam i 13, na jugu zemlje do 16 stepeni.

Biometeorološka prognoza je lošija u odnosu na protekli dan. Pogoršanje vremena i pojačano južno strujanje negativno će djelovati na hronične bolesnike i meteoropate, stoga bi trebali umanjiti aktivnosti. Moguće su reakcije na promjenu u vidu reumatskih bolova, nervoze, glavobolje, u noći problemi sa snom. Utjecaj promjene postepeno će se, sa odmicanjem dana, iz Hercegovine i sa jugozapada Bosne, proširiti ka ostaku zemlje.

U petak će biti umjereno do pretežno oblačno, vjetrovito i veoma toplo. Kiša i lokalni pljuskovi su mogući u Hercegovni, zapadnim i djelimično centralnim i istočnim područjima Bosne. Vjetar umjeren sa jakim udarima južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od devet do 15, na jugu i lokalno sjeveru zemlje do 18, a dnevna od 14 do 18, u Hercegovini i sjevernim područjima Bosne do 21 stepen.

U subotu će preovladavati oblačno vrijeme. Prijepodne lokalno slaba kiša u Hercegovini i na krajnjem sjeverozapadu Bosne. Tokom poslijepodneva i noći nove padavine. U većem dijelu Bosne susnježica ili snijeg, a u Hercegovin kiša. Vjetar umjeren do pojačan sa jakim udarima južni i jugozapadni. Poslijepodne vjetar postepeno slabi. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 16, na jugu i sjeveru zemlje do 18, a dnevna 13 do 20 stepeni Celzijevih.

Faktor

Slični članci

Back to top button