BiHHercegovinaPolitikaVijesti

Vlada HNK-a i sindikalni čelnici razgovarali o aktuelnom stanju i budućim unapređenjima položaja budžetskih korisnika

Na tragu kontinuiranog dijaloga, premijer Hercegovačko-neretvanskog kantona dr. sc. Nevenko Herceg, zajedno sa ministrom finansija Adnanom Faladžićem i ministrom obrazovanja, nauke, kulture i sporta dr. sc. Rašidom Hadžovićem, održao je radni sastanak sa čelnicima sindikalnih organizacija korisnika Budžeta HNK-a.

Na sastanku je iskazano slaganje o tome da Vlada HNK-a u ovom sazivu održava kvalitetan i kontinuiran dijalog sa socijalnim partnerima, što je ishodio potpisivanjem čak 16 kolektivnih ugovora u proteklih osam godina.

Premijer Herceg je istakao da je Vlada ispunila i ispunjava sve odredbe iz kolektivnih ugovora kojima su osjetno unaprijedili životni i radni standard korisnika kantonalnog budžeta, naročito materijalno-finansijske i radno-pravne statuse zaposlenika u sistemu obrazovanja, policije i javne uprave. Dodao je da je Vlada svojim odgovornim ponašanjem i dobrim gospodarenjem finansijama stvorila pretpostavke da se i u nadolazećem periodu može promišljati o daljem poboljšanju ukupnog standarda svih budžetskih korisnika.

Sindikalni čelnici su izrazili zahvalnost Vladi HNK-a, posebno premijeru i resornim ministrima, za sve učinjeno, korektan odnos i osvjedočeno razumijevanje za opće stanje u društvu i izazove sa kojima se korisnici budžeta suočavaju.

Slični članci

Back to top button