BiHDruštvoKulturaMagazinVijestiZanimljivosti

Sjećate li se ovog dječaka? Predviđali mu blistavu karijeru, ali je odabrao drugi put

Moreno Debartoli je imao 10 godina kada je glumio Malika u filmu “Otac na službenom putu” Emira Kusturice. Iako su mu mnogi predviđali blistavu glumačku karijeru, on se odlučio za nešto drugo.

Kusturica je s producentima posjetio jednu školu kako bi pronašli onoga ko će glumiti Malika. Moreno ih je zamolio da se sklone s igrališta. Taj njegov stav je oduševio režisera pa ga je odmah odlučio angažovati.

Moreno je kasnije naveo da mu je rad na ovom filmu bio lijepo iskustvo koje mu je mnogo pomoglo u životu. Naučio je nositi se s egom. Danas mu često na ulici dobacuju: “Malik, Malik”, a on se uvijek na to srdačno nasmije.

Odlučio se baviti kulinarstvom. U Tel Avivu, gdje je živio s roditeljima, bio je na poziciji šefa-kuhara za peciva i ketering. U Rijeci je 2009. osnovao ugostiteljsku kompaniju. Prije desetak godina se vratio u Sarajevo.

“Nadam se da više nigdje neću ići, ali nikad se ne zna. Osjećam se kao da nikada nigdje nisam ni išao. Sarajevo se, osim nekih ratnih tragova, nije mnogo promijenilo. Što se kaže, svoj na svom. Moji roditelji Josip i Emina, koji još žive u Izraelu, čuvaju albume sa slikama i potpisima svih glumaca iz filma. Oni se još nisu vratili. Tamo privode kraju svoje karijere i onda će u Sarajevo da dočekaju zasluženu penziju”, izjavio je u jednom od ranijih intervjua.

Zanimljivo je to da su Angelina Jolie i Brad Pitt jeli njegove specijalitete kada su bili u Sarajevu. Moreno je u braku s Ruskinjom Katjom i imaju dvoje djece – kćerku Lunu i sina Lea.

Klix.ba

Slični članci

Back to top button