BiHSport

Prvakinje BiH u rukometu ŽRK Grude igraju u EHF takmičenju u Holandiji

Osmostruke prvakinje BiH u rukometu ŽRK Grude igraju u EHF takmičenju u Holandiji protiv Westfriesland SEW iz mjesta Nibbixwoud.

Međunarodni rukomet, višestruke prvakinjie BH , osmostruke prvakinje BiH ŽRK Grude deveti put uzastopno izlazi na evropsku scenu. Kao i u većini dosadašnjih evopskih nastupa, žrijeb im je dodjelio puno jačeg i kvalitetnijeg protivnika. Ovaj put ŽRK Grude gostuje u Holandiji, zemlji kaoja je u samo vrhu evropskog rukometa. Protivnik je Westfriesland SEW iz mjesta WT Nibbixwoud.

Holandski ženski rukomet je u velikom usponu zadnjih godina što posebno pokazuje svojim rezultatima holandska ženska rukometna ekipa. Svake godine ŽRK Grude učestvuje u evropskim takmičenjima sa dva cilja : nagraditi svoje rukometašice za sjajne rezultate u Bosni i Hercegovini u protekloj godini, te stjecati nova međunarodna ekipa i vidjeti gdje je evrposki ženski rukomet.

Rukometašice ŽRK Gruda već su u Holandiji u zadnjih 10 – ak godina u EHF takmičenjima protiv holandsskih ekipa igrali su i uvjerljivo eliminisali ŽRK Zrinjski Mostar 2013. Godine, protiv ekipe VOC Amsterdam, 13:29 i 17:34, te ŽRK Mire 2016. Godine protiv Virto, 19:46 i 21:44.

Dogovorom Klubova obje utakmice se igraju u Holandiji i to 29. septembra u 20:00 sati i 01. oktobra u 13:00 sati. Sudije su iz Izaela, a delegat je iz Velike Britanije. Ekipa se vrača u Split 01. oktobra u večernjim satima.

Ismet Nimanović

Slični članci

Back to top button