BiHKonjicSport

Određena sudije za utakmice devetog kola Premijer lige BiH

Vikend pred nama donosi deveto kolo Premijer lige BiH, a poznato je ko će dijeliti pravdu na terenima širom BiH

Meč između Posušja i Tuzle će otvoriti deveto kolo, a igra se u subotu, 30. septembra, sa početkom u 18 sati i 30 minuta. Sudit će ga Dražen Marić iz Bijeljine, sa pomoćnicima Sretenom Udovičićem iz Prijedora i Markom Zelenikom iz Mostara.

Naredni meč istog dana igraju Sarajevo i Zvijezda 09 na Koševu, a on počinje u 20 sati i 45 minuta. Sudit će ga Ernis Džemidžić iz Goražda, sa pomoćnicima Markom Perićem iz Mostara, i Dejanom Stjepanovićem iz Banjaluke.

Program se nastavlja u nedjelju, a od 15 sati na Gradskom stadionu u Konjicu igraju Igman i Zrinjski. Meč će suditi Antoni Bandić iz Gruda, sa pomoćnicima Jure Musom iz Čitluka i Enesom Đozićem iz Sarajeva. Četvrti sudija je Frano Jelić iz Širokog Brijega, a delegat je Ferid Čovćić Goražde.

U istom terminu, Sloga je domaćin GOŠK-u, a meč sudi Sabrija Topalović iz Zenice, sa pomoćnicima Moamerom Čauševićem iz Sarajeva i Amirom Kadićem, također iz Sarajeva.

Nedjeljni program zatvara derbi Veleža i Borca u Banjaluci, koji se igra sa početkom u 20 sati i 45 minuta. Sudit će ga Aleksandar Njegomirović iz Prnjavora, sa pomoćnicima Mirzom Demirom iz Kaknja i Radislavom Kačavendom iz Gradiške.

Posljednja utakmica kola igra se u ponedjeljak, a sa početkom u 18 sati, Željezničar dočekuje Široki Brijeg. Meč će suditi Ermin Sivac iz Zenice, sa pomoćnicima Tarikom Mulasmajićem iz Tešnja i Davorom Vukašinovićem iz Rogatice.

Slični članci

Back to top button