DruštvoKonjicKulturaMagazinPolitikaTurizamVijestiZanimljivosti

KONJIC Na Titovom bunkeru saniran krov kamfulažne zgrade

U proteklom periodu Agencija za ekonomski razvoj „PRVI KORAK“ d.o.o. Konjic je implementirala projekat „Sanacija krova na kamuflažnoj zgradi III u sklopu objekta D-0 ARK“ kao rezultat apliciranja na Javni poziv Federalnog ministarstva kulture i sporta.

S obzirom na specifičnost i značaj objekta D-0 ARK, radove na sanaciji krova je bilo neophodno čim prije završiti sa ciljem njegovog očuvanja i produženja vijeka trajanja.

-Vrlo važno je napomenuti da su se svi radovi na objektu izvodili uz prethodnu saglasnost Zavoda za zaštitu spomenika FBiH, i bez narušavanja autentičnosti i funkcionalnosti istog, obzirom da je riječ o nacionalnom spomeniku. Realizacijom aktivnosti definisanih projektom obnovljeno je i sačuvano daljnje propadanje ovog objekta kao značajnog kulturno-historijskog naslijeđa, povećana sigurnost posjetilaca objekta, što je u konačnici doprinijelo i unaprijeđenju turističke ponude. – saopćeno je iz Agencije Prvi korak Konjic.

Za predloženi projekat osigurana su novčana sredstva u ukupnom iznosu od 35.062,56 KM.

Pored vlastitog učešća, finansijsku podršku pri realizaciji ovog projekta su pružili Federalno ministarstvo kulture i sporta, Grad Konjic i preduzeće Igman d.d. Konjic.

Welcome To Konjic

Grad Konjic

Slični članci

Back to top button