BiHSport

Velež golom u 89. minuti savladao Željezničar

Mostarski tim je osvojio jako važna tri boda prekinuvši niz od tri utakmice bez ostvarene pobjede.

Derbi šestog kola Premijer lige BiH večeras su na stadionu Rođeni odigrali Velež i Željezničar, a utakmica je okončana rezultatom 1:0 za domaće.

Dva tima koja će se prema svim očekivanjima boriti za plasman u međunarodna takmičenja nisu pokazala previše dobru utakmicu i publika i nije baš imala u čemu uživati. Ipak, domaći će svakako biti zadovoljniji. Velež je nedavno imenovao novog trenera Deana Klafurića, koji večeras nije mogao sjediti na klupi pa je ekipu još jednom vodio Samir Merzić, a s druge strane Željezničar je vjerovatno bio potrošen i umoran nakon što je u srijedu u teškoj utakmici minimalno savladao Igman.

Bolje je utakmicu otvorio domaćin, koji je već u četvrtoj minuti mogao do vodstva. Lopta je nakon centaršuta išla ka Guliashviliju, a prije nego je došla do njega, Jašarević je pokušao izbaciti glavom i pogodio je prečku. Imao je malo sreće u ovoj situaciji Željezničar, a u desetoj minuti mu je sreće nedostajalo, kada je Drina izblokiran nakon ubačaja iz kornera.

Nakon ove šanse Željezničar je uspostavio terensku ravnotežu i nijedan tim nije uspijevao ozbiljnije zaprijetiti protivnicima, a većina igre se odvijala daleko od golova i tek bi povremeno neko razbio monotoniju pokušajem sa distance. U 25. minuti jedan takav je uputio Mehmed Ćosić, a lopta je otišla malo pored gola. 

U 70. minuti, nakon prekršaja nad Kadrićem na lijevoj strani, rezervista Halilović snažno šutira, ali lopta pogađa prečku i Velež još jednom ne uspijeva doći do vodstva. Potom je još jedan dobar napad odigrao mostarski tim, Anđušić je iz dubine ulazio i Muftić je istrčao do njega, ali je “ispao” a gol je ostao nebranjen. Lopta je nekako došla do Haskića koji snažno šutira, ali pogađa samo stativu i rezultat je ostao nepromijenjen.

U posljednjih desetak minuta, Veležov pritisak je opao i Željezničar nije imao probleme da domaće drži daleko od svog gola. Ipak, neobjašnjiva greška desila se u 89. minuti. Oreč je ubacio sa desne strane ka Haskiću, lopta se odbija od leđa Drine, te dolazi ispred Haskića, koji praktično glavom iz mjesta šutira i savladava golmana gostiju.

Nastala je erupcija oduševljenja na stadionu Rođeni, a mostarski tim je slavio pobjedu i sada ima osam bodova iz pet utakmica, bod manje od Željezničara, kojem je ovo bio drugi gostujući poraz ove sezone, dok je kod kuće ostvario tri pobjede.

Slični članci

Back to top button