BiHSport

Šta se sve sinoć dešavalo pored terena na Grbavici?

Sinoćnja utakmica Željezničara i Igmana imala je burnu završnicu, a u pojedinim momentima prijetilo je i da potpuno izmakne kontroli.

Sve je bilo mirno do 60. minute, kada je sudac Topuzović pokazao prvi karton na utakmici. Vjerovatno ni on tada nije slutio da će ih, u preostalih pola sata igre, pokazati još deset.

Nervoza na tribinama i terenu postajala je sve veća kako se bližio kraj utakmice, a kako rezultat nije bio povoljan po domaćina (0:0). Sve je eskaliralo u 86. minuti, kada je Cocalić pogodio za, ispostavit će se, pobjedu Željezničara, što su u taboru domaćeg tima burno proslavili.

U tom trenutku došlo je do gužve pored aut linije, gdje su najdeblji kraj izvukli Zajko Zeba, sportski direktor Igmana, te predstavnik kluba iz Konjica Sead Kovačević, koji su dobili crveni karton.

Kako je u zapisniku utakmice naveo delegat Mirko Milošević iz Zvornika, pomenuti dvojac je pocrvenio zbog sukoba s nepoznatim licem iz VIP lože.

“Zeba Zajko (87; neprimjereno ponašanje-došao na ogradu VIP lože i verbalno se sukobio sa nn-licem);

Kovačević Sead (87 – Neprimjereno ponašanje; na ogradi ispred VIP lože verbalno se sukobio sa nn-licem)”, piše u objašnjenju isključenja na utakmici Željezničara i Igmana.

Nije poznato ko je i zbog čega isprovocirao Zebu i zbog čega je bivši veznjak Željezničara reagovao tako burno.

Čak i nakon završetka utakmice bilo je dosta nervozno, s obzirom da su oba trenera u izjavi za medije pričala o scenama iz finiša susreta.

“Nekako već treća utakmica u kojoj postoje tenzije sa Željezničarom. Bez obzira na sve, mislim da nismo zaslužili poraz i mislim da tenzije nisu bile korektne kao i tenzije prema našoj klupi. Mislim da je to bacilo sjenu na meč, ali čestitam Želji na pobjedi”, rekao je trener Igmana Dženis Ćosić, na šta mu je domaći trener Nermin Bašić odgovorio:

“Mislim da je to je ljepota i strast fudbala, da ‘frca’ na sve strane. Nije ovo pozorište, ko želi u pozorište neka ide tamo”.

Slični članci

Back to top button