BiHHercegovinaKonjicSportVijesti

Svjetsko prvenstvo u ribolovu: BiH predstavljaju članovi OSR Konjic Santino Šljivo i Teo Laštro

Organizacija sportskih ribolovaca Konjic kroz Malu školu ribolova iznjedrila reprezentativce BiH

Mostar će biti grad domaćin 20. Svjeskom prvenstvu u ribolovu u disciplini ‘mušičarenje’ (Flyfishing), a takmičenje će se održati od 16. do 23. jula na rijeci Buni i na Mostarskom jezeru. Organizatori takmičenja su Sportsko ribolovni savez Bosne i Hercegovine i Udruženje sportskih ribolovaca ‘Neretva 1933’ iz Mostara.

Za učešće na 20. Fips-Mouche Cortland Svjetskom prvenstvu za mlade prijavljeno je stotinjak takmičara i gostiju iz 13 nacionalnih timova. Tako će na ovom takmičenju nastupiti reprezentacije SAD, Finske, Španije, Francuske, Poljske,Slovenije, Irske, Južne Afrike, Češke, Slovačke, Hrvatske, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, poručeno je iz Sportsko ribolovnog saveza Bosne i Hercegovine.

Svjetsko prvenstvo u ribolovu: BiH predstavljaju i članovi OSR Konjic Santino Šljivo i Teo Laštro

Bosnu i Hercegovine na ovom takmičenju predstavljaju:

– Santino Šljivo (OSR Konjic)

– Sergej Kuruzović

– Andrej Grbić

– Aleksandar Pavlović

– Teo Laštro (OSR Konjic)

– Emrah Trako

– Anto Matošević – Kapiten/Selektor

Svjetsko prvenstvo u ribolovu: BiH predstavljaju i članovi OSR Konjic Santino Šljivo i Teo Laštro
Santino Šljivo je i ranije osvajao odlične rezultate na takmičenjima u flyfishingu

Za radiokonjic.ba Santino Šljivo je poručio:

“Prije svega očekujem dobar ribolov i dobro druženje. Nadam se da ćemo osvojiti medalju, konkurencija je jaka ali ni mi nismo “za baciti”.  Potrudićemo se koliko možemo. Dobar nam je selektor tako da bi trebalo biti nešto ako Bog da. Naravno sve zavisi i od pozicija. Slobodno mogu reći da ja najbolje od svih poznajem taj teren i najviše sam lovio tamo. Naravno, i ostali su dolazili trenirati na rijeci Buni, tako da može se reći da dobro poznajemo rijeku i teren. Poznavanje terena je ključno na ovakvim i sličnim takmičenjima, jer ko ne poznaje teren ne zna dokle može gaziti, gde se nalazi riba i sl. U velikoj je prednosti onaj koji je lovio na toj rijeci i onaj koji poznaje ćud te rijeke.”

Svjetsko prvenstvo u ribolovu: BiH predstavljaju i članovi OSR Konjic Santino Šljivo i Teo Laštro
Članovi OSR Konjic tokom cijele godine vrijedno treniraju i uče kroz školu ribolova, te na takmičenjima ostvaruju zapažene rezultate

Teo Laštro inače iz Kiseljaka ali član Organizacije sportskih ribolovaca Konjic poručuje:

                “ I meni i Santinu je ovo prvo učešće na svjetskom prvenstvu. Takmičimo se u kategoriji U-18. Od prvenstva očekujem  dobro druženje te dobar plasman. Teren poznajemo poprilično dobro što je ključno za postizanje dobrog rezultata.”

Radio Konjic reprezentativcima želi uspjeh na 20. Svjetskom prvenstvu u ribolovu, a razgovore sa reprezentativcima iz Organizacije sportskih ribolovaca Konjic  moći ćete poslušati već u ponedjeljak 17.jula.

radiokonjic.ba

Slični članci

Back to top button