BiznisDruštvoKonjicPrivredaVijestiZanimljivosti

Šarmantni Konjic: Najljepši biser prirode u Evropi

Na području grada Konjica pronaći ćete najljepši biser prirode u Evropi.

Ovaj šarmantni grad je nezaobilazna destinacija za svakog putnika, s prekrasnim prirodnim krajolikom, bogatom kulturnom baštinom i mnoštvom aktivnosti za uživanje.

Prvi zapis o naseljenom mjestu Konjic datira od 16. juna 1382. godine, kada je trgovačka karavana prošla, i ostavila pismeni trag. Iako pronalasci arheoloških ostataka, među kojima je najznačajnije nalazište hram boga Mitrasa, u samom središtu grada, potvrđuju da je ovo naselje postojalo i mnogo ranije.

Konjic je grad u kome su sva četiri godišnja doba izražena u punoj ljepoti – mjesto sa puno sunca ljeti i dovoljno snijega zimi, sa kišom koja s proljeća natapa usijeve, a s jeseni čini uvod u nadolazeću zimu.

Konjic je grad znamenitih ljudi od pera i kista, za koje postoje posebna mjesta sjećanja.

Rijeke, planine, jezera, doline i čist zrak pružaju vam najuzbudljivije i opuštajuće iskustvo. Bez obzira ako ste avanturista ili osoba koja traži tišinu u prirodi, ovdje ćete pronaći inspiraciju za aktivnosti u pejzažu koje oduzimaju dah.

Ovdje orijentalna i zapadna kultura postaju neodvojive, a na svakom koraku konjičkog područja možete vidjeti simbiozu različitih kolebanja u historiji. Stari zanati, umjetnost i kulturna baština prepušteni novim generacijama, pečat prošlih vremena i prepoznatljiv identitet srca države.

Stoga dođite istražiti prelijepi grad Konjic i sve što on ima za ponuditi!

#welcometokonjic

www.welcometokonjic.ba

Slični članci

Back to top button