BiHDruštvoHercegovinaKonjicVijesti

KONJIC Učesnici Moto-maratona Srebrenica 2023. posjetili šehidsko mezarje

U okviru obilježavanja godišnjice genocida u Srebrenici počinjenog jula 1995. godine, ove se godine organizuje 12. Moto-maraton Srebrenica 2023. godine. Za ovogodišnji maraton prijavljeno je oko 1.000 motorista iz Bosne i Hercegovine, regiona i svijeta.

Ovogodišnji učesnici Moto-maratona Srebrenica su i članovi Moto kluba Route M17 Mostar, koji su danas poslijepodne, nakon što su proučili Fatihu na šehitlucima, krenuli prema Jablanici i Konjicu, gdje su posjetili šehidska mezarja, proučili Fatihu i nastavili put dalje.

Tokom boravka u Konjicu razgovarali smo sa potpredsjednikom Moto kluba Route M17 Mostar Edinom Begićem.
“Petu godinu idemo organizovano na Moto-maraton Srebrenica. Naš najstariji učesnik ima 76. godina, a odlučili smo da svake godine učestvujemo u ovom događaju. Ovo je za nas sveti čin i to smatramo našom obavezom” – izjavio je Begić.

Učesnici Moto-maratona Srebrenica 2023. danas posjetili šehidsko mezarje u Konjicu

Domaćin u Konjicu u ime “Jedinstvene organizacije boraca – Branilaca Konjica” je bio Esad Bajić.

Učesnici Moto-maratona Srebrenica 2023. iz Konjica su nastavili put prema Igmanu, gdje će također odati poštu šehidima, a nakon toga će u Ilidži, gdje je mjesto okupljanja svih učesnika, prenoćiti.

U ponedjeljak, 10. jula u 10 sati, svi učesnici Moto-maratona Srebrenica 2023. će organizovano, nakon što posjete spomen obilježje ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva, u defileu krenuti prema Potočarima, gdje će prisustvovati ukopu i dženazi posmrtnih ostataka 30 osoba srebreničkog genocida.

radiokonjic.ba

Slični članci

Back to top button