DruštvoKonjicVijesti

Grad Konjic uručio nagrade i zahvalnice najuspješnijim osnovcima i srednjoškolcima

Gradska uprava Konjic je danas u Kino sali dodijelila nagrade i zahvalnice najuspješnijim osnovcima i srednjoškolcima u četiri kategorije: za ostvarene rezultate na kantonalnim, federalnim, državnim i regionalnim takmičenjima u protekloj školskoj godini, za najbolje likovne i literarne radove na konkursu povodom Dana Grada Konjica, literarnom konkursu povodom mjeseca čistoće i za učenike generacije osnovnih i srednjih škola. Nagrađeno je više od stotinu učenika i mentora, kazala je stručna saradnica za obrazovanje u Gradskoj upravi Konjic, Biljana Handžo.

“Ove godine su prvi put dodijeljene zahvalnice učenicima od prvog do šestog razreda koji su učestvovali na konkursu povodom mjeseca čistoće “Za moj grad-čistiji, bolji, ljepši, voljeniji”. Također, nagradili smo učenike koji su bili najuspješniji na kantonalnim, federalnim, državnim i regionalnim takmičenjima u protekloj školskoj godini, kao i učenike koji su imali najbolje likovne i literarne radove na konkursu povodom Dana Grada Konjica. Nagrade smo uručili i učenicima generacije osnovnih i srednjih škola, kao i mentorima svih učenika. Nagradili smo više od stotinu učenika, jer su neki od njih bili uspješni u nekoliko kategorija”-kazala je Handžo.

Nagrađene učenike i mentore pozdravio je i gradonačelnik Konjica Osman Ćatić. Čestitajući im na postignutim rezultatima, zaželio je svima puno uspjeha u budućem radu i školovanju.

Grad Konjic uručio nagrade i zahvalnice najuspješnijim osnovcima i srednjoškolcima
Gradonačelnik Konjica Osman Ćatić

“Ono na što smo ponosni i čime na poseban način obilježavamo Dan Grada Konjica je prijem i druženje sa vama, najuspješnijim mladim Konjičanima, koji znanjem pokazujete vrijednosti koje njegujete sa vašim profesorima, nastavnicima i direktorima obrazovnih ustanova. Čestitam vam na postignutim rezultatima i ostvarenim uspjesima. Iza svega toga stoji vaš trud, odricanje i požrtvovanost koju svi trebamo cijeniti, i zato vam danas želimo ukazati čast i nagraditi vas za vaš trud. Grad Konjic će i dalje biti uz vas, maksimalno vas podržavati na putu uspjeha, kroz stipendiranje, programe nagrađivanje i usavršavanja”-poručio je gradonačelnik Ćatić.

Grad Konjic uručio nagrade i zahvalnice najuspješnijim osnovcima i srednjoškolcima
Nagrađeni učenici i mentori

Među nagrađenim učenicima je i srednjoškolka Sedina Graho, koja je osvojila prvo mjesto na literarnom konkursu “Svome gradu za rođendan, perom ispisujem ljubav”, povodom obilježavanja Dana Grada Konjica.

Grad Konjic uručio nagrade i zahvalnice najuspješnijim osnovcima i srednjoškolcima
Učenici generacije osnovnih i srednjih škola

“Bila mi je čast da učestvujem i drago mi je da mi mladi kroz pisanu riječ možemo iskazati svoj patriotizam i ljubav koju gajimo prema ovom gradu”-kazala je Sedina. Najbolji literarni rad u kategoriji osnovnih škola imala je Džana Lepara, učenica 6.razreda Prve osnovne škole Konjic.

“Mislim da sam ovim radom prenijela ljubav prema Konjicu i na ostale i to mi mnogo znači”-rekla je Džana. I učenica Lejla Hodžić, koja je proglašena učenicom generacije u Osnovnoj školi Seonica, nagrađena je za svoj trud i rad.

“Dobila sam nagradu za učenicu generacije, za osvojeno prvo mjesto na regionalnom takmičenju iz islamske vjeronauke, kao i za prvo mjesto naše grupe na likovnom konkursu”-dodala je Lejla.

Uspješno školovanje imala je i učenica generacije srednje škole Konjic, Maida Biber. Ona je danas nagrađena za osvojena prva mjesta na kantonalnim takmičenjima iz matematike i fizike, te za titulu učenice generacije.

Grad Konjic uručio nagrade i zahvalnice najuspješnijim osnovcima i srednjoškolcima
Izložba likovnih radova

Posjetioci su danas u Galeriji Narodnog univerziteta Konjic mogli pogledati i izložbu likovnih radova učenika koji su bili najuspješniji na likovnom konkursu povodom Dana Grada Konjica.

radiokonjic.ba

Slični članci

Back to top button