DruštvoKonjicVijesti

Grad Konjic nagradio najuspješnije studente

Danas je u sali Gradske uprave Konjica upriličen prijem za najuspješnije  studente i studentice dobitnike Rektorovih i Dekanovih nagrada, sa prosjekom ocjena 9 i više i 4 i više, koji su ispunili uslove javnih poziva. Tokom prijema potpisane su Odluke o dodjeli jednokratnih finansijskih nagrada u iznosu od 1.500 KM, nagrađenima će u narednih 10 mjeseci biti uplaćeni iznosi od po 150 KM.

Među studetima koji su ostvarili pravo na dodjelu jednokratnih finansijskih nagrada je i studentica Ekonomskog fakulteta Univerziteta “Džemal Bijedić”u Mostaru, Adelisa Šahinović, koja je istaknula da joj znači podrška Grada Konjica.

“Dobitnica sam Dekanove nagrade na Ekonomskom fakultetu Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru, za četvrtu godinu na prvom ciklusu studija. Trenutno studiram na drugom ciklusu, peta godina. Želim da se zahvalim Gradu Konjicu i gradonačelniku Osmanu Ćatiću. Moji planovi za budućnost su da završim master studij i dan pronađem posao u svojoj struci”,navela je Šahinović.

Adnan Bubalo,student Fakulteta informacijskih tehnologija u Mostaru, dobitnik Dekanove nagrade, zahvalio se podršci Grada Konjica i naveo da u nastavku planira završiti Fakultet i pronaći posao u struci.

“Student sam treće godine Fakulteta informacijskih tehnologija u Mostaru. Bio sam dobitnik Dekanove nagrade na prvoj godini, na drugoj godini imao sam prosjek 9.0. Bio sam ovaj semestar na razmjeni studenata u Španiji, program Erasmus. Sretan sam što Grad Konjic ulaže kako bi pomogao mladim studentima u njihovom uspjehu. U nastavku planiram završiti Fakultet, raditi praksu, a onda se i zaposliti, sretan sam jer naša struka pruža tu mogućnost”, istaknuo je Bubalo.

Grad Konjic nagradio najuspješnije studente

Gradonačelnik Konjica, Osman Ćatić čestitao je studentima na uspjesima ostvarenim u toku studija i poželio im uspješan nastavak školovanja i rada.

“Drago mi je kada imamo uspješne i mlade naše sugrađane. Ponosan sam na današnje naše sagovornike, koji su bili u Gradskoj upravi bili danas s nama, to su mladi ljudi koji su u toku svog školovanja zaslužili da dobiju Dekanove i Rektotove nagrade, u toku školovanja uspjeli su da postignu jedan nivo, tako da oni imaju prosjek 9 i više i 4 i više, zavisi na kojem Univerzitetu se obrazuju. Ja im od srca čestitam kako djeci,studentima, tako i njihovim roditeljima. Želim im da i u budućnosti nastave ostvarivati zapažene rezultate. Drago mi je da ima budućnosti Konjicu i Bosni i Hercegovini, oni su uglavnom opredjeljeni da završe studije a onda da rade i žive u svojoj domovini Bosni i Hercegovini”, kazao je Ćatić.

radiokonjic.ba

Slični članci

Back to top button