KonjicVijesti

DUGOGODIŠNJI PRVACI Konjički srednjoškolci prvi na CIVITAS-ovom takmičenju

foto: Srednja škola Konjic

Demokratija i ljudska prava nastavni je predmet kroz koji učenici grade i jačaju vlastite građanske kompetencije, odnosno sposobnosti za aktivno učešće u javnom životu. S tim ciljem je i ove godine, 26. i 27. aprila, u organizaciji CIVITAS-a i pod pokroviteljstvom Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK-a, održano takmičenje pod nazivom “Projekt građanin”.

S temom “Problem kladionica u Konjicu” i pod mentorstvom profesora Harisa Hadžizukića, Srednju školu Konjic su predstavljali učenici trećeg razreda matematičko – informatičke gimnazije – Emina Džajić, Ilma Sultić, Nađa Džumhur, Hamza Bubalo, Sarah Karkelja, Nađa Masleša, Ibrahim Ali Šoljić, Ejla Macić, Sead Gakić, Ehlimana Hadžajlija, Ilma Vrtić i Amna Macić. Za najbolji plan akcije i osvrt na naučeno tradicionalno su osvojili prvo mjesto, a svoj rad će predstaviti i u svečanom programu finalne smotre “Projekt građanin/Projekat Ja građanin”, koja će se održati u Sarajevu.

???? S osjećajem ponosa zbog dugogodišnjeg statusa prvaka, pobjedničkom timu iskreno čestitamo, poručili su iz Srednje škole Konjic.

Slični članci

Back to top button