HercegovinaVijesti

Uručenje medicinske opreme za Dječiju kliniku SBK Mostar

foto: mostarski.ba

Uručenje medicinske opreme za Dječiju kliniku Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar, održat će se danas u 12:30 sati.

U proteklom periodu Američka trgovačka komora u Bosni i Hercegovini (AmCham BiH), zajedno sa Udruženjem Srce za djecu oboljelu od raka i Udruženjem roditelja djece oboljele od malignih bolesti „Iskra“, realizirala je aktivnosti prikupljanja novčanih sredstava za nabavku medicinske opreme za tri hematoonkološka odjela pedijatrijskih klinika u BiH (Klinika za dječje bolesti UKC Tuzla, Klinika za dječje bolesti SBK Mostar i Klinika za dječje bolesti Banja Luka), s ciljem olakšanja liječenja djece oboljele od raka u BiH.

Za Kliniku za dječije bolesti SBK Mostar osigurana je nedostajuća medicinsku opremu kao što su: perfuzorska pumpa, pacijent monitor, aspirator, tlakomjer, inhalator, dječji kreveti, desk za punkcije, perfuzorska pumpa, intervencijski ležaji, infuzijski stalci.

Primopredaji će prisustvovati predstavnici AmCham BiH, Udruženja Srce za djecu, te neki od donatora koji su podržali ovu akciju.

(Mostarski.ba)

Slični članci

Back to top button