BiHVijesti

Vozači oprez: Povećana opasnost od odrona kamenja

foto: Facebook

U višim planinskim predjelima Bosne upozoravamo na poledicu ili mjestimično i ugaženi snijeg na kolovozu, a posebno izdvajamo putne pravce: Glamoč-Mlinište, Jablanica-Posušje (dionica Risovac-Blidinje), Trnovo-Foča (preko Rogoja), Han Pijesak-Vlasenica (preko Han Pogleda), Gacko-Tjentište i Pale Jahorina, navode iz BIHAMK-a. 

U ostalim krajevima saobraća se po vlažnom ili suhom kolovozu. Upozoravamo i na povećanu opasnost od odrona kamenja na kolovoz. 

Zimska oprema

Savjetujemo maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu trenutnim uslovima i stanju na putevima. Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme obavezno, kažu iz BIHAMK-a.

Zbog sanacionih radova na magistralnom putu Jablanica-Mostar (u Donjoj Jablanici), saobraća se naizmjenično, jednom trakom (u dužini od 150 metara).

Radovi na putu

U toku su radovi na rekonstrukciji raskrsnice u Gornjoj Kalesiji (na magistralnom putu M-4, skretanje za Sapnu), zbog čega se u vremenu od 07 do 16 sati saobraća naizmjenično, jednom trakom.

Radovi se izvode i na regionalnom putu Ravno-Zavala (na spoju sa magistralnim putem M-6), pa je saobraćaj obustavljen i preusmjeren na obilaznicu u neposrednoj blizini.

Na graničnim prijelazima zadržavanja putničkih vozila su kratkotrajna.

BIHAMK

Slični članci

Back to top button