BiHDruštvoKulturaMagazinVijestiZanimljivosti

Čudo od djeteta: Farah Trešnjo s 10 godina napisala knjigu

“Izvodili smo bijesne gliste na raspustu” naziv je knjige koju je napisala Farah Trešnjo.

Desetogodišnja Farah učenica je četvrtog razreda. Događaje sa raspusta, zaboravljene igrice i prijateljstva pretočila je u knjigu. Svi njeni prijatelji su akterI u knjizi. U sarajevskom parku Hastahana leži tajna nezaboravnih avantura. U srcu te tajne je Farah Trešnjo, desetogodišnja djevojčica sa knjigom u ruci koju je sama napisala.

“Oduvijek sam voljela čitati, željela sam oduvijek da napišem knjigu i kada sam provela tako nezaboravan raspust, nezaboravan zato što je bilo toliko smiješnih situacija, postali smo baš pravi prijatelji, došla sam na ideju da napišem knjigu o našem nezaboravnom raspustu i o tome kako smo mi postali pravi prijatelji. Ta bi knjiga trebala da podstakne djecu da i oni nekako izađu u park i da i oni steknu prava prijateljstva uz igre ove knjige”, kazala je Farah.

Dok se listovi knjige okreću, čarolija djetinjstva i prijateljstva nastavlja se širiti.

“Važno je steći prave prijatelje jer je to stvarno vrijedno, stvarno ih je teško steći ali eto, ja sam ih stekla i dalje ih imam i to mi je jako važno jer smatram da je to jedino bogatstvo u našem životu, osim ljubavi i prijateljstvo ustvari i jeste ljubav”, dodala je mlada književnica.

N1

Slični članci

Back to top button