HercegovinaSportVijesti

Legende fudbala stižu na Veležovu donatorsku Crvenu noć

Uveliko traju pripreme za tradicionalnu donatorsku Crvenu noć Fudbalskog kluba Velež, koja će ove godine biti održana 10. maja u salonu Infinity, poznatijem kao Havana.

Iz Upravnog odbora kluba ističu da očekuju spektakularnu noć na kojoj će biti prisutan veliki broj fudbalskih velikana, onih koji kontinuirano doprinose razvoju kluba, dugogodišnji prijatelji Veleža, poslovni ljudi, osobe iz javnog, kulturnog i sportskog života, te svi oni koji godinama gaje ljubav prema Rođenima, saopćeno je iz FK Velež.

Praznik susreta onih koji vole Velež

Pod već dobro poznatim sloganom ”Sve nas ista ljubav spaja” Crvena noć će, kako ističu iz organizacijskog tima – okupiti oko 400 zvanica.

”Prošle godine smo napravili značajan iskorak u organizaciji Crvene noći u odnosu na sve ranije. Ove godine obećavamo da ćemo tu stepenicu podići još i više, te na taj način utrti put za sve one buduće Crvene noći koje su pred nama. Biće to pravi praznik susreta svih onih koji bezuslovno vole Velež godinama, bez obzira na sve dobre i loše strane koje mogu pratiti jedan klub. Na našu veliku radost, ali zahvaljujući radu i trudu ove Uprave, već odavno govorimo samo o uspješnim sportskim i infrastrukturnim projektima. To ćemo posebno proslaviti na ovoj Crvenoj noći”, rekao je Senad Kevelj, predsjednik Upravnog odbora FK Velež.

Fudbalske legende stižu u Mostar

Sa posebnom radošću i ponosom možemo istaći da na ovogodišnjoj Crvenoj noći očekujemo legendardne bivše Veležove vedete poput Envera Marića, Džemala Hadžiabdića, Blaža Sliškovića, Vukašina Petranovića, Mehe Kodre, ali i brojne druge sadašnje i bivše sportiste poput proslavljenog reprezentativca i NBA zvijezde Mirze Teletovića, člana legendarne generacije košarkaške reprezentacije naše domovine Samira Lerića te najbolje i najpopularnije sportašice Bosne i Hercegovine plivačice Lane Pudar, a svoje prisustvo potvrdio je i nekadašnji kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, danas novoimenovani direktor reprezentativnih selekcija, Emir Spahić.
”Velež je bio i oduvijek će ostati čista ljubav i stil života. Nije to samo stav ove Uprave, to je stav svih onih koji kroz jedan cijeli vijek i s generacije na generaciju prenose ljubav prema klubu. Mi ćemo nastojati na Crvenoj noći oživjeti sve uspomene koje je Velež godinama stvarao, ali i predstaviti nove buduće projekte”, poručili su iz Uprave FK Velež.

Ukoliko želite biti dio donatorske Crvene noći i dati svoj doprinos razvoju kluba, detaljne informacije o načinu učešća možete pronaći na LINKU.

Za one Rođene koji nisu u mogućnosti prisustvovati Crvenoj noći 10 maja, a ipak žele podržati klub – posjetite službenu web stranicu kluba gdje možete pronaći sve detalje koji vas mogu zanimati.

Fudbal je više od igre, a Velež je više od fudbala, poručuju na kraju iz FK Velež.

www.fkvelez.ba

Slični članci

Back to top button