BiHSportVijesti

Mulalić: Sarajevo je kvalitetniji tim, ali mi svakome možemo napraviti problem

Fudbaleri Igmana su poraženi na “Koševu” od ekipe Sarajeva rezultatom 3:2 u okviru 25. kola WWin lige Bosne i Hercegovine.

Nakon utakmice javnosti se obratio i šef stručnog štaba Igmana, Edis Mulalić.

“Sarajevo je kvalitetniji tim, mi to znamo. I prošlu utakmicu gdje smo odigrali 2:2, mislim da je Sarajevo bilo bliže pobjedi. Drago mi je da smo napravili napredak u današnjoj utakmici, držali smo utakmicu do kraja u egalu i nakon primljenih golova nismo pali. Drago mi je zbog ekipe, znam da je Sarajevo kvalitetno, tri gola smo primili iz naših grešaka. Za neke stvari nedostaje malo više kvaliteta, mi smo upozoravali na one stvari koje nam Sarajevo može napraviti, ali jednostavno, nekad nedostaje i malo kvaliteta da se to ostvari. Idemo dalje”, poručio je Mulalić.

Izjavio je da nije ranije uveo Mersudina Ahmetovića iz bojazni da bi Sarajevo moglo postići četvrti gol i tako riješiti utakmicu.

“Možda smo ga mogli uvesti ranije, ali bojali smo se da ne primimo četvrti gol, bila bi završena utakmica”, rekao je Mulalić.

Njegovom timu se u sastav vraća nekoliko povrijeđenih igrača u narednom periodu, a Denković koji dugo nije igrao u posljednjim utakmicama je počeo praviti veliku razliku. 

“Denković je nama zlata vrijedan, rekao sam i prošlu utakmicu kad smo pobijedili Slogu, napravit ćemo svima probleme kad budemo kompletni. Ne kažem da ćemo svakoga pobijediti, ali svakome možemo napraviti problem. Naravno, čestitam treneru i ekipi Sarajeva, sretno im dalje”, poručio je Mulalić na kraju.

Igman će u narednom kolu ugostiti Posušje.

Slični članci

Back to top button