DruštvoKonjicKulturaVijestiZanimljivosti

KONJIC: Atif Pandur sretan što putuje na Umru

Protekle noći, koja je bila 27. noć ramazana Lejletul – kadr, džematlija Atif Pandur doživio je izuzetno emotivno i neponovljivo iskustvo. Njegove kolege sa halke Kur'ana i prijatelji iz Medžlisa islamske zajednice Konjic priredili su mu posebno iznenađenje – putovanje na Umru!

Atif je vrijedni polaznik Škole Kur'ana MIZ Konjic, a njegove kolege su prepoznale njegovu predanost i motivaciju u učenju Kur'ana. U ovoj posebnoj noći, odlučili su ga počastiti ostvarenjem njegove velike želje.

Prema video-prilogu autora Vehida Šišića, trenutak iznenađenja bio je veoma dojmljiv. Atif je otvarao poklon upravo u trenutku kada je počelo učenje ilahije “U Medinu pošao bih”. Shvativši o čemu se radi, nije mogao suzdržati suze radosnice. Njegove snažne emocije dodirnule su i druge prisutne u Gradskoj džamiji.

Glavni imam Refik ef. Delić je tom prilikom izrekao mišljenje da su hafizi (oni koji znaju Kur'an napamet) plemeniti ljudi ovog svijeta. Program je zaključen recitalom kaderske dove koju je izveo hafiz Kerim Nuhanović.

-Čestitamo našem bratu Atifa na ostvarenju ovog životnog sna. Allah neka mu učini Hadž i Umru prihvaćenim! – samo je jedan od brojnih komentara podrške na društvenim mrežama.

Slični članci

Back to top button