DruštvoKonjicKulturaVijesti

Mreža mladih Medžlisa Islamske zajednice Konjic organizovala Omladinski iftar

Mreža mladih Medžlisa Islamske zajednice Konjic organizovala je Omladinski iftar u subotu, 23. aprila. Oko 600 mladih iz Konjica, Mostara, Stoca, Jablanice, Visokog, Sarajeva, Goražda, Ustikoline, Donjeg Vakufa i drugih mjesta zajednički je iftarili na platou ispred Gradske džamije.

Akšamskim ezanom i pucnjem topa označeno je vrijeme iftara, nakon čega je obavljen akšam namaz. Program večeri počeo je učenjem odlomka iz Kur'ana časnog, hafiza Kerima Nuhanovića, a zatim su se obratili imam Gradske džamije i koordinator za mlade. Iftarska dova je proučena, a nakon nastupa Ene Macić i vatrometa okončan je formalni program. Druženje mladih se nastavilo u prostorijama Gradske džamije nakon teravije namaza.

-Izuzetno nam je zadovoljstvo i čast što smo u Konjicu uspjeli organizovati jedan ovakav događaj, te na ovaj način omogućili omladini druženje i upoznavanje. Posebnu zahvalnost upućujemo svima koji su na bilo koji način dali doprinos organizaciji ovog iftara. U prvom redu tu su Grad Konjic, Medžlis IZ Konjic kao i mljekara Agromilk. Zahvalnost na tehničkoj podršci dugujemo i MUP-u Konjic kao i JKP “Stadard” Konjic. Nadamo se da ćemo i narednih godina imati priliku nastaviti kontinuitet održavanja ove već tradicionalne aktivnosti.- saopćeno je iz Mreže mladih IZ Konjic.

Slični članci

Back to top button