BiHSportVijesti

Počinje 29. kolo Premijer lige BiH

Najelitnije fudbalsko takmičenje Bosne i Hercegovine polako, ali sigurno ulazi u završnu fazu i iz kola u kolo se igraju utakmice koje mogu dati odgovore na brojna pitanja od onih ko će na evropsku scenu do onih ko će napustiti odnosno ostati u elitnom društvu.

Danas, (27. april) na rasporedu su dvije utakmice WWin lige BiH i program će otvoriti Sloga Meridian i Zvijezda 09 susretom koji će se igrati od 13:30 na stadionu Dr. Milan Jelić u Modriči, a sudit će ga Josip Martinović iz Čapljine. Domaćin Sloga će u ovom meču protiv posljednjeplasirane Zvijezde tražiti izlazak iz krize i prekid serije od pet poraza u nizu. Gosti u ovaj susret ulaze nakon pobjede nad ekipom Tuzla Citya koja je probudila nade u Zvijezdinom taboru da bi na kraju ipak mogli ostati u društvu najboljih.

Drugi današnji susret igraju, NK GOŠK i FK Željezničar i bit će to duel trenutno osme i devete ekipe prvenstva. Susret u Gabeli počet će u 16:00, a sudit će ga Luka Bilbija iz Prijedora. Pobjednik ovog susreta osigurat će sebi mirniji finiš sezone i vrlo vjerovatno opstanak u ligi. Domaćin, GOŠK je u seriji od četiri utakmice bez poraza i danas će sigurno pred domaćom publikom pokušati nastaviti tu seriju. Gosti iz Sarajeva, FK Željezničar je u prethodnom kolu slavio minimalnu pobjedu na Grbavici u duelu sa Širokim Brijegom i u Gabelu dolaze sigurno motivisani sa željom za novim bodovima koji će osigurati opstanak ovom trofejnom bosanskoheregovačkom klubu.

Premijer liga BiH, 29. kolo
13:30 FK Sloga Meridian – FK Zvijezda 09
16:00 NK GOŠK – FK Željezničar

Slični članci

Back to top button