HercegovinaSportVijesti

Dvorana bila krcata, grmilo sa tribina: Velež u derbiju savladao Zrinjski

Derbi 16. kola Prve lige FBiH-jug za rukometaše odigran je u Mostaru u dvorani “Midhat Hujdur Hujka” u Sjevernom logoru, a snage su odmjerili gradski rivali Velež i Zrinjski.

Na kraju fenomenalne utakmice Velež je slavio sa 28:26 i tako ostao u vhu tabele Prve lige FBiH-jug i u borbi za plasman u Premijer ligu naše zemlje.

Većina utakmice protekla je u egalu, a prvo polvurijeme dobio je Zrinjski a 14:13. Plemići su čak i u prvom poluvremenu išli i do pet golova prednosti, ali Velež se brzo vraćao u utakmicu.

U nastavku za nijansu bolja igra Veleža čiji su rukometaši u završnici bili prisebniji. Minut prije kraja Velež je imao 27:26 i napad za ovjeru pobjede, Zrinjskom je trebala odbrana. Ipak u tom napadu domaći rukometaši postižu pogodak za 28:26 i to je bio konačan ishod meča.

Utakmica je odigrana u nevjerovatnoj atmosferi, dvorana je bila ispunjena do posljednjeg mjesta, a rukometaši Veleža su imali ogromnu podršku sa tribina.

Begović sa devet i Zlatić sa sedam pogodaka bili su najefikasniji kod Veleža, dok su kod Zrinjskog Cvitanović i Brkić postigli po sedam pogodaka.

Prva liga FBiH, 16. kolo:

VELEŽ – ZRINJSKI 28:26 (13:14)

VELEŽ: Zuhrić, Jelin 1, Begović 9, Denjo 1, Đuliman 1, Zlatić 7, Hebibović, Idriz 1, Z.Kreso 3, Šapuh 5, Nurković, M.Kreso, H.Kreso, Ćorić, Rahimić, Mutilović; Trener: Admir Kreso.

ZRINJSKI: Gustin, J.Brkić 7, Rosić 5, Džidić, Komadina, I.Brkić 3, Škrobo 3, Raguž 2, Miajtović, Cvitanović 7, Bošnjak, Nikšić, Drljo, Čužić 4, Vujičević, Oršolić; Trener: Bernard Mandarić.

Velež je lider na tabeli sa 28 bodova, Sloga ima 27, Bosna Sarajevo 26 i do kraja će biti ogromna borba za plasmanu Prmeijer ligu Bosne i Hercegovine, dodajmo da četvrtoplasirana Bosna Visoko ima 23 osvojena boda. Već naredno kolo donosi možda i derbi odluke, Sloga će u Gornjem Vakufu dočekati Velež.

Slični članci

Back to top button