BiHHercegovinaSport

Mulalić: Da nam je neko ponudio remi prije utakmice objeručke bismo prihvatili

Trener Igmana, Edis Mulalić, nakon osvojenog boda protiv Sarajeva na stadionu “Asim Ferhatović-Hase”

Igman je bio nadomak velikog iznenađenje, vodili su 2:0 do 85. minute utakmice, ali onda primaju dva brza pogotka i kući se vraćaju “samo” sa bodom.

Trener Igmana, Edis Mulalić konstatuje da je ovo veliki bod i da bi ga objeručke prihvatili da im je neko ponudio, ali da ipak ostaje žal. 

– Da budemo realni da je prije utakmice neko ponudio 2:2, objeručke bismo prihvatili, bili bismo zadovoljni. Poslije kako se odvija situacija, pet minuta pred kraj vodiš 2:0. Malo smo se, dal prepali ili nismo vjerovali što vodimo, poslije trebaš da izgubiš. Sarajevo je uvijek opasno, uvijek te može kazniti. igračima možemo dati veliki kompliment za požrtvovanost, držali smo se plana i to nas je nagradilo. Pred kraj moramo malo bolje, da više zadržimo loptu, da je ne gubimo brzo, zato se Sarajevo i vratilo. Suma sumarum, ostaje žal jer smo vodili pred kraj utakmice. To je negdje na prvu, što se kaže. Imamo mladu ekipu, 11-12 igrača ispod 21 godine, sa nekoliko starijih su izgarali na terenu. Kada god prate upute, onda napravimo rezultat, kada počnemo imati fiks ideje, odskočimo od rezona, napravimo problem. Ali, i to je razvoj. Nama je svaki bod bitan, pogotovo protiv Sarajeva na Koševu, to je za nas velika stvar, ali ne treba da poletimo i izmišljamo, rekao je Edis Mulalić.

Slični članci

Back to top button