DruštvoKonjicMagazinPoljoprivredaPrivredaVijestiZanimljivosti

Mladi iz Konjica oživljavaju vakufsku zemlju u Čuhovićima: Sadnja krompira za dobrobit zajednice

Mreža mladih MIZ Konjic započela je novi projekt oživljavanja vakufske imovine kroz obrađivanje parcele u džematu Čuhovići. Projekt, koji je jedan od rijetkih ovog tipa u našoj zajednici, ima za cilj uključiti omladinu u rad za dobrobit zajednice, te im pružiti priliku da nauče o poljoprivredi, vakufu i životu na selu.

Na sastanku članstva MIZ Konjic, održanom 18. februara 2024. godine, donesena je odluka o pokretanju projekta, koji podrazumijeva sadnju krompira na parceli nazvanoj “Prekača” ukupne površine 4.975 m2. Ova parcela je odabrana za realizaciju projekta, a njeno obrađivanje će omogućiti ne samo oživljavanje vakufske imovine, već i stvaranje vrijednosti za zajednicu.

Projekt se realizuje uz podršku Vakufske direkcije IZBiH i po odluci Izvršnog odbora MIZ Konjic. Mladi iz Mreže će kroz ovaj projekat imati priliku da steknu nova znanja i iskustva, te da doprinesu razvoju svoje zajednice.

“O svim fazama projekta će javnost biti blagovremeno obaviještena”, izjavili su iz MIZ Konjic. “Kroz svaku novu objavu planiramo da javnost adekvatno upoznamo sa projektom i njegovim napredovanjem.”

Mreža mladih MIZ Konjic se zahvaljuje Alenu Begluk na fotografijama, te PR agenciji “Zela” na čelu sa Elvisom Zelić za saradnju prilikom realizacije projekta.

Pozivaju se svi zainteresovani da prate aktivnosti MIZ Konjic i budu dio hajrli projekata!

VEZANA VIJEST:

Slični članci

Back to top button