BiHDruštvoHercegovinaKulturaMagazinVijestiZanimljivosti

Inovacije iz srca – mostarske studentice inicijatori patriotizma i razvoja

Studij Poslovna informatika u Mostaru svojim studentima iz godine u godinu pruža potrebno znanje koje budi inovativnost među njihovim studentima. S obzirom na to, studenti već među prvim projektima izražavaju svoje misli, stavove i ono što ih povezuje.

Aldina Ćatić, Elvana Gosto, Neila Vila i Nejra Maksumić su četiri mlade studentice ovoga studija, koje je spojila ljubav prema domovini, njenim prirodnim ljepotama, te kulturi i tradiciji.

„Naš glavni motiv je da ljubav prema našoj domovini probudimo i u našim vršnjacima, ali i ostalim stanovnicima ove prelijepe zemlje. Smatramo da pojedini stanovnici Bosne i Hercegovine još uvijek nisu svjesni koliko ova država ima potencijala i prirodnih resursa koji su neiskorišteni.“ – kazala je Aldina Ćatić

Značajnu podršku im je pružio i prof.dr. Veldin Ovčina, kroz predavanja na predmetu Marketing, koja su im pomogla u razvoju njihove marketinške kampanje pod nazivom „Bosnia Journey“.

“Naučile smo važnost promocije, brendiranja i stvaranja sadržaja koji će privući pažnju, a sve to smo primijenile u stvaranju naše kampanje kojom ćemo pokušati prikazati bar dijelić ljepota koje posjeduje naša domovina.”- rekla je Elvana Gosto.

O njihovim dosadašnjim projektima

Kampanja „Bosnia Journey“ ima za cilj promovisati prirodne ljepote, tradiciju i kulturu Bosne i Hercegovine. Kroz sadržaj koji objavljuju na platformi Instagram žele podstaći razvoj urbanog i ruralnog turizma.

Link za video: https://www.instagram.com/p/C5s5_ezMixQ/

“Imamo tu privilegiju da svakodnevno uživamo u svim ljepotama BiH, dok turisti i građani koji su, nažalost, napustili našu zemlju, svaki dragocjeni trenutak proveden ovdje koriste na najbolji mogući način, otkrivajući sve čari koje naša divna država pruža.”- naglašava Neila Vila

Do sada su radile na promotivnim videima za Mostar i Blagaj. Prvi video je izazvao veliku pažnju širom zemlje, ali i među građanima BiH širom svijeta.

“Trudimo se da preko snimaka i fotografija, svima dočaramo kako naše oči vide domovinu, barem dijelom onoga što se može prenijeti putem društvenih mreža.”- dodaje Nejra Maksumić

Uskoro pripremaju još zanimljivog sadržaja, poput promocije mjesta koja će nas vratiti u neka ljepša vremena, puna bosanskog rahatluka, ‘ćejfa’ i nostalgije za prošlim, boljim vremenima.

Link za video: https://www.instagram.com/p/C6b7LJmsQae/

Slični članci

Back to top button